Jitka Asterová hubne do šatů ze Šakalích let

Už teď jí řada mladších žen postavu závidí. Jitka Asterová má ale nemalé cíle a nebojí se radikální změny ani v 60! Přečtěte si, co Jitku motivovalo ke změně a jak probíhalo seznámení s keto dietou.

Bývaly časy, kdy jste mohly ztrestat celou čokoládu, aniž by vám přibyl gram na váze. Teď se ale proklínáte za každý bramborový lupínek a váhu jste raději ukryly do skříně. Nebojte, nejste v tom samy, dámy.

Nedá se svítit, s přibývajícím věkem se naše tělo mění a zpomaluje se metabolismus. Navíc se tuk začne ukládat na těch nejméně žádoucích místech – ve středu těla. Nenechte si ale namluvit, že je hubnutí po 50 obtížné a vyžaduje velké oběti. Hubnutí v pozdějším věku jde – s keto dietou navíc snadno, bez jojo efektu a hladovění.

>> Přečtěte si příběh paní Marie (72), která s námi zhubla o 2 konfekční velikosti. <<

Jitka Asterová hubne do šatů ze Šakalích let

Když si vybíráte dietu, dejte si pozor na ty, které se zakládají na jednostranné stravě, například bramborová nebo rýžová dieta. Mohou poškodit vaše zdraví, protože neobsahují všechny pro tělo potřebné živiny.

Bezpečná dieta vás nepřipraví ani o živiny nebo oblíbené chutě. A už vůbec kvůli dietě nesmíte hladovět! Ví to i Jitka Asterová, která nás oslovila na základě doporučení svého kamaráda Bořka Slezáčka.

Kdo je Jitka?

Jitka Asterová je filmová, seriálová a muzikálová herečka. Je také moderátorkou, maminkou a trenérkou jógy. Zastává tolik rolí současně, že je až s podivem, odkud bere tolik energie. Šedesátku byste jí rozhodně nikdo nehádal a figuru by jí leckterá mladší žena mohla závidět.

Jak ale sama říká, váhu si hlídá celoživotně a s postupujícím věkem to jde hůř a hůř. A navíc si stanovila nemalý cíl: obléknout stejné šaty, ve kterých zářila ve filmu Šakalí léta. Ale víc vám prozradí sama Jitka...

Co vás motivovalo ke změně?

Po letech jsem viděla film Šakalí léta a uvědomila jsem si, že jsem v tom filmu byla poloviční. Ale upřímně, ani tehdy to nebylo zadarmo. A tak jsem si řekla, že když to šlo před 30 lety, tak proč by to nešlo teď.

Kde jste se dozvěděla o keto dietě a co vás na ní zaujalo?

O proteinové dietě jsem něco zaslechla už před 2 roky. Tehdy mě ale nezaujala, protože jsem hodně na sladké a neuměla jsem si představit, že bych nesměla ovoce. Když jsem ale po dvou měsících viděla kamaráda Bořka Slezáčka, který na sobě neměl gram tuku, tak jsem si řekla, že do toho jdu.

Podle čeho jste vybírala, s kým se do keto diety pustíte?

Slyšela jsem, že proteinová jídla nejsou moc dobrá. To nejde moc dohromady s mým mlsným jazykem. A nehodlám se už při dietách trápit. Bořek mi ale jídla od VERO diet dostatečně vychválil, a opravdu nepřeháněl. Když jsem ochutnala vzorky jídel, tak bylo rozhodnuto. Je to všechno tak dobré!

Jaké byly první dny? Válčila jste s chutěmi?

Jídelníček mi sedl od prvního dne. Těšila jsem se na každé jídlo a vůbec jsem neměla hlad. Tolik vynikajících sladkostí jsem denně nejedla při žádné dietě. Překvapilo mě, že můžu jíst hamburgery a párky, po kterých vlastně hubnu.

Je o vás známo, že jste trenérka jógy. Jak se vám daří skloubit ketózu a tréninky? Nemáte při tréninku méně energie?

Bála jsem se, že nebudu mít energii na cvičení. Je pravda, že jsem to první dny s námahou nepřeháněla. Protože jsem ale místo obávané únavy cítila příval energie, začala jsem cvičit naplno a šlo to skvěle.

Co si od dietního plánu slibujete? Jaký máte cíl?

Můj cíl je shodit 5 kilogramů a zbavit se tukových polštářů, tzv. madel lásky. Až se budou točit Šakalí léta 2, tak chci obléknout stejné šaty!

 

Možná i vy máte doma šaty z mládí, které byste rádi zase oblékly. Může to vyjít! Nechte si naší kalkulačkou navrhnout dietní plán, podle kterého zhubnete na vysněnou váhu třeba už za pár týdnů.

Spočítat dietní plán na míru

 

Mějte se fajn a ať vás hubnutí baví stejně jako Asterku ;-)

Alena & Aleš