Jste milovníky našich proteinových těstovin a nedáte dopustit na čerstvé bylinky? My to máme stejně, a proto jsme si pro vás připravili recept plných jarních vitamínů.
Přejeme dobrou chuť a krásné pondělí,
Alena & Aleš
Ingredience:
- 100-150 g hlívy
- 100-150 ml kokosového mléka light
- 1 menší lžička sušeného česneku (od 3. fáze možno nahradit 3 stroužky česneku)
- 1 jarní cibulka
- Olivový olej
- Špetka uzené papriky
- Půl vaničky baby špenátu
- Hrst čerstvé bazalky
- 5 g Parmezánu
- sůl
- zelený pepř (mletý)
Doba přípravy:
10 minut
Postup:
Porci VERO těstovin uvaříme dle návodu.
Na plotýnce si rozpálíme pánev, do které dáme lžíci olivového oleje a přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, kterou chvilku orestujeme a poté jí jemně zasypeme sušeným česnekem a uzenou paprikou - stáhneme oheň a necháme max. 1 minutu rozvonět. Nyní již nesmíme směs restovat, aby nám nezhořkla.
Do připravené cibulky přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou, osolíme a opepříme a necháme ji lehce pustit vodu. Poté přidáme kokosové mléko a celou směs necháme přibližně 5 minut povařit. Nakonec přidáme baby špenát a společně povaříme na mírném ohni max. 1 minutu.
Směs promícháme s uvařenými VERO těstovinami a na talíři můžeme dozdobit spětkou Parmezánu a čerstvou bazalkou.