VERO těstoviny s hlívou a špenátem

Jste milovníky našich proteinových těstovin a nedáte dopustit na čerstvé bylinky? My to máme stejně, a proto jsme si pro vás připravili recept plných jarních vitamínů.

Přejeme dobrou chuť a krásné pondělí,

Alena & Aleš

 

Ingredience:

- VERO těstoviny

- 100-150 g hlívy

- 100-150 ml kokosového mléka light

- 1 menší lžička sušeného česneku (od 3. fáze možno nahradit 3 stroužky česneku)

- 1 jarní cibulka

- Olivový olej

- Špetka uzené papriky

- Půl vaničky baby špenátu

- Hrst čerstvé bazalky

- 5 g Parmezánu

- sůl

- zelený pepř (mletý)

Doba přípravy:

10 minut

Postup:

Porci VERO těstovin uvaříme dle návodu.

Na plotýnce si rozpálíme pánev, do které dáme lžíci olivového oleje a přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, kterou chvilku orestujeme a poté jí jemně zasypeme sušeným česnekem a uzenou paprikou - stáhneme oheň a necháme max. 1 minutu rozvonět. Nyní již nesmíme směs restovat, aby nám nezhořkla.

Do připravené cibulky přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou, osolíme a opepříme a necháme ji lehce pustit vodu. Poté přidáme kokosové mléko a celou směs necháme přibližně 5 minut povařit. Nakonec přidáme baby špenát a společně povaříme na mírném ohni max. 1 minutu.

Směs promícháme s uvařenými VERO těstovinami a na talíři můžeme dozdobit spětkou Parmezánu a čerstvou bazalkou.

VERO těstoviny s hlívou a špenátem