Tatarák z lososa s VERO toastem

Ingredience (2 porce):

- 1 balení VERO toastů

- 200g čerstvého lososa

- kopr

- 2-3 lžíce olivového oleje

- 1 lžička dijonské hořčice

- 1 šalotka

- 1/4 citrónu

- sůl

- pepř (ideálně zelený)

Doba přípravy:

20 minut

Postup:

Nejprve si připravíme lososa. Ideální variantou je koupit si například v LIDLu balení chlazeného čerstvého lososa, kterého prodávají po 200-300g. Lososa zbavíme kůže a ořízneme přebytečný tuk, který bývá hlavně na břiše a u hřbetní ploutve.

Očištěného lososa krájíme na drobné kostičky, a to tak, že postupně krájíme lososa na slabé plátky - přibližně 2 mm, ty následně dále krájíme na proužky. Takto nám vznikne mnoho slabých proužků masa, která dále nasekáme na drobné kostičky. Nebojte se klidně po nakrájení ještě několikrát tyto kostičky posekat nadrobno. Nakrájeného lososa přendáme do misky.

Lososa ochutíme olivovým olejem, dijonskou hořčicí, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Následně přidáme nadrobno nasekanou šalotku - lze nahradit i červenou cibulkou. Zakápneme citrónem a dochutíme nasekaným čerstvým koprem.

Tatarák z lososa s VERO toastem

TIP: osobně doporučuji na tatarák použít ocasní část lososa, protože je méně prorostlá tukem a také se lépe krájí na drobné kostičky.

TIP: Jestliže máte možnost ve vašem okolí zakoupit celý filet lososa a troufáte si na něj, tak vřele doporučuji. I cenově vyjde většinou levněji než kupovat již nakrájené porce. Pokud tedy máte celý filet (půlku lososa), tak je ideální ho položit kůží na kuchyňské prkýnko a dlouhým ostrým nožem směrem od ocasu k hlavě zaříznout pod maso a kůži odříznout. Poté z filetu ořízneme přebytečný tuk z břicha a hřbetu.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení