Ingredience:
- 1 čekankový puk
- 4 cherry rajčátek
- 2 lžičky šťávy z limetky
- 1 lžička čekankového sirupu
- 1 lžička celozrnné hořčice
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- zelený pepř (mletý)
Doba přípravy:
7 minut
Postup:
Čekanku očistíme, vykrojíme tuhou spodní část a nakrájíme na tenké proužky. Cherry rajčátka rozkrojíme na půlky a přidáme k čekance.
V druhé misce ušleháme šťávu z limetky s čekankovým sirupem, olivovým olejem a hořčicí. Osolíme, opepříme. Našlehanou směsí zalijeme čekanku s rajčátky a ihned podáváme.
TIP: Nalámejte si na čekankový salát krutony z VERO toastu a získáte tím plnohodnotné jídlo vhodné od 2. fáze VERO Keto diety.