Recepty od 2. fáze

Další tipy na recepty od našich zákazníků naleznete na facebooku VERO Keto.

 
Hříbkové muffiny

Ingredience (1 porce - "normální" jídlo): - 1 větší hříbek, případně jiné houby - 150g cukety - 1/2 bílé papriky - 1 jarní cibulka - 1 lžička sušeného droždí - 1 celé vejce - 2 vaječné bílky - 1 lžička granulovaného česneku - kmín - olivový olej - hrst koriandru, případně jiné bylinky - sůl - pepř (mletý) Doba přípravy: 30 minut Postup: Cuketu opláchneme, osušíme a nahrubo nastrouháme. Poté ji posolíme a necháme ji chvilku "vyplakat". Mezitím si rozpálíme pánev a na olivo...

Filet ze pstruha lososovitého

Ingredience: - 180 g filet pstruha lososovitého - římský salát - okurka - čerstvý špenát - rozmarýn - citrón - 2-3 lžíce olivového oleje - sůl - zelený pepř (mletý) Doba přípravy: 15-20 minut Postup: Pstruha nafiletujeme, seřízneme žebra a pomocí pinzety vyndáme zbývající kosti, které zůstaly pod odříznutou páteří. Takto připravené filety lehce potřeme olivovým olejem, osolíme, pokapeme citrónem a přidáme lístky rozmarýnu. Ochucené filety necháme odstát v lednici, ideálně 1/2...

Čekankový salát

Ingredience: - 1 čekankový puk - 4 cherry rajčátek - 2 lžičky šťávy z limetky - 1 lžička čekankového sirupu - 1 lžička celozrnné hořčice - 1 lžíce olivového oleje - sůl - zelený pepř (mletý) Doba přípravy: 7 minut Postup: Čekanku očistíme, vykrojíme tuhou spodní část a nakrájíme na tenké proužky. Cherry rajčátka rozkrojíme na půlky a přidáme k čekance. V druhé misce ušleháme šťávu z limetky s čekankovým sirupem, olivovým olejem a hořčicí. Osolíme, opepříme. Našlehan...

Krůtí prso se slunečnicí

Ingredience: - 150g krůtího prsa - Římský salát - čerstvý špenát - 2-3 lžíce olivového oleje - 1 hrst slunečnicových semínek - sůl - zelený pepř (mletý) Doba přípravy: 10 minut Postup: Z římského salátu si otrháme několik listů, které stejně jako špenát omyjeme ve studené vodě a necháme je oschnout na kuchyňské utěrce. Osušené listy římského salátu a špenátu nahrubo nakrájíme nebo natrháme. Do menší misky nalijeme 2 lžíce olivového oleje, který ochutíme solí a pepřem. Takto oc...

Kuře na paprice

Ingredience (2 porce): - VERO kuřecí vývar s nudlemi - 150g kuřecích prsou - 50g jarní cibulky - 50g kokosového mléka - 1 lžíce olivového oleje - červená paprika (mletá) - chilli - sůl - zelený pepř (mletý) Doba přípravy: 45 minut Postup: V rozpáleném hrnci osmahneme na lžíci olivového oleje kuřecí prsa, která okořeníme zeleným pepřem a lehce osolíme - solíme skutečně jen málo, protože na konci budeme přidávat VERO kuřecí vývar s nudlemi, který nám pokrm dosolí. Po chvilce...

Hovězí burger na špenátovém lůžku

Ingredience (2 porce): - 300g mletého hovězího masa (nikoliv míchané, ale pouze hovězí) - 300g špenátu - 30g jarní cibulky - 1 lžíce olivového oleje - 1 lžička sojové omáčky - 1 vaječný bílek (od 3. fáze může být celé vejce) - chilli - sůl - zelený pepř (mletý) Doba přípravy: 45 minut Postup: Do misky vložíme vychlazené mleté hovězí, do kterého přidáme nasekanou jarní cibulku, vaječný bílek, lžičku sojové omáčky a okořeníme solí, zeleným pepřem případně trochou chilli a zakáp...

Krevety na víně

Ingredience (1 porce): - 150g krevet - 150g zelených fazolek - 0,5dl suchého bílého vína - 1 lžíce olivového oleje - 1 stroužek česneku - citrón - chilli - sůl - zelený pepř (mletý) Doba přípravy: 30 minut Postup: Čerstvé krevety nejprve očistíme - z každé krevety odtrhneme hlavu a pomocí nože pomalu vytáhneme střívko. Poté krevety opláchneme studenou vodou a oloupeme její krunýř. Očištěné krevety vložíme do vroucí osolené vody, kterou jsme lehce ochutili citronovou šťávou...

Hovězí muffiny

Ingredience (2 porce): - 200g mletého hovězího masa (nikoliv míchané, ale pouze hovězí) - 50g mozzarelly (light) - 50g kuřecí nebo krůtí šunky - 50g špenátu - 50g hlívy ústřičné - 30g Grana Padano - 2 vaječné bílky - 1 lžička olivového oleje - chilli - sůl - zelený pepř (mletý) - 6 forem na muffiny Doba přípravy: 45 minut Postup: Do misky vložíme vychlazené mleté hovězí, které okořeníme solí, zeleným pepřem, případně trochou chilli a zakápneme lžičkou olivového oleje. Směs...

Ham&Eggs s hermelínem (light)

Ingredience: - 2 vaječné bílky - 70g kuřecí/krůtí šunky - 20g hermelínu (light) - 1 lžička olivového oleje - sůl - zelený pepř (mletý) Doba přípravy: 7 minut Postup: Rozpálenou pánvičku zlehka vytřeme lžičkou olivového oleje a osmahneme na ni plátky šunky. Přidáme vaječné bílky, osolíme a opepříme. Poté přidáme několik plátků hermelínu (light) a pozvolna pečeme dokud bílky nestuhnout. Jako přílohu si k tomu můžeme připravit zeleninový salát - listy římského salátu, okurku, ředkv...