Filet ze pstruha lososovitého

Ingredience:

- 180 g filet pstruha lososovitého

- římský salát

- okurka

- čerstvý špenát

- rozmarýn

- citrón

- 2-3 lžíce olivového oleje

- sůl

- zelený pepř (mletý)

Doba přípravy:

15-20 minut

Postup:

Pstruha nafiletujeme, seřízneme žebra a pomocí pinzety vyndáme zbývající kosti, které zůstaly pod odříznutou páteří. Takto připravené filety lehce potřeme olivovým olejem, osolíme, pokapeme citrónem a přidáme lístky rozmarýnu. Ochucené filety necháme odstát v lednici, ideálně 1/2 dne. Na rozpálenou pánev dáme 1/2 lžíce olivového oleje a pstruha restujeme. Jako první orestujeme stranu s kůží, poté filety otočíme a pomalu opečeme i z druhé strany. Filety stačí péct cca 2-3 min. z každé strany.

Římský salát rozkrojíme na půl a z jedné poloviny vykrojíme spodní část tvrdého košťálu a oddělíme jednotlivé listy, které stejně jako špenát opláchneme ve studené vodě a necháme oschnout na kuchyňské utěrce. V malé misce si smícháme 2 lžíce olivového oleje, který ochutíme solí a pepřem. Salát a špenát natrháme nebo nakrájíme nahrubo, přidáme okurku nakrájenou na kostičky a promícháme. Poté přidáme ochucený olivový olej a vše zlehka promícháme.

Filet ze pstruha lososovitého s římským salátem

TIP: Jestliže si netroufnete na filetování pstruha, můžete ho péct vcelku. V takovém případě pstruha očistíme, omyjeme studenou vodou a vysušíme kuchyňským ubrouskem. Poté si v misce připravíme směs 1 lžíce olivového oleje se solí a nasekaným rozmarýnem a trochou citrónu. Touto směsí pstruha potřeme zevnitř i zvenčí. Namarinovaného pstruha vložíme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180°C po dobu přibližně 45 minut. Jak poznáte, že je pstruh už upečený? Zkuste ho zatáhnout za hřbetní ploutev. Když se bude lehce uvolňovat od masa, je ryby hotová.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení