Krůtí prso se slunečnicí

Ingredience:

- 150g krůtího prsa

- Římský salát

- čerstvý špenát

- 2-3 lžíce olivového oleje

- 1 hrst slunečnicových semínek

- sůl

- zelený pepř (mletý)

Doba přípravy:

10 minut

Postup:

Z římského salátu si otrháme několik listů, které stejně jako špenát omyjeme ve studené vodě a necháme je oschnout na kuchyňské utěrce.

Osušené listy římského salátu a špenátu nahrubo nakrájíme nebo natrháme. Do menší misky nalijeme 2 lžíce olivového oleje, který ochutíme solí a pepřem. Takto ochucený olej přidáme do salátu a zlehka promícháme.

Mezitím si připravíme krůtí prsa - záleží pouze na vás jestli si nakrájíte nudličky ze špičky prsou nebo si ukrojíte pořádný krůtí steak. Prsa potřeme olivovým olejem, lehce je osolíme a opepříme. Takto připravené maso vložíme na rozpálenou pánev a restujeme ho z každé strany přibližně 2-3 minuty (záleží na tloušťce masa).

Na rozpálené, suché pánvi (bez oleje) orestujeme slunečnicová semínka, která průběžně mícháme, aby se nepřipálila - to by nám zhořkla. Orestovaná semínka přimícháme do salátu a zlehka s nimi dozdobíme i hotovou porci na talíři.

Krůtí prso se slunečnicí

TIP: Jestliže se bojíte, že se maso vysuší, nechte ho zprudka zatáhnout na rozpálené panvi 1 minutu z každé strany a poté ho dejte na 5-6 minut do trouby předehřáté na 180°C. Jen si dejte pozor, aby i plech, na který maso položíte byl předechřátý, protože o studený plech by se maso zchladilo.

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení