Ingredience:
- 150g krůtího prsa
- Římský salát
- čerstvý špenát
- 2-3 lžíce olivového oleje
- 1 hrst slunečnicových semínek
- sůl
- zelený pepř (mletý)
Doba přípravy:
10 minut
Postup:
Z římského salátu si otrháme několik listů, které stejně jako špenát omyjeme ve studené vodě a necháme je oschnout na kuchyňské utěrce.
Osušené listy římského salátu a špenátu nahrubo nakrájíme nebo natrháme. Do menší misky nalijeme 2 lžíce olivového oleje, který ochutíme solí a pepřem. Takto ochucený olej přidáme do salátu a zlehka promícháme.
Mezitím si připravíme krůtí prsa - záleží pouze na vás jestli si nakrájíte nudličky ze špičky prsou nebo si ukrojíte pořádný krůtí steak. Prsa potřeme olivovým olejem, lehce je osolíme a opepříme. Takto připravené maso vložíme na rozpálenou pánev a restujeme ho z každé strany přibližně 2-3 minuty (záleží na tloušťce masa).
Na rozpálené, suché pánvi (bez oleje) orestujeme slunečnicová semínka, která průběžně mícháme, aby se nepřipálila - to by nám zhořkla. Orestovaná semínka přimícháme do salátu a zlehka s nimi dozdobíme i hotovou porci na talíři.
TIP: Jestliže se bojíte, že se maso vysuší, nechte ho zprudka zatáhnout na rozpálené panvi 1 minutu z každé strany a poté ho dejte na 5-6 minut do trouby předehřáté na 180°C. Jen si dejte pozor, aby i plech, na který maso položíte byl předechřátý, protože o studený plech by se maso zchladilo.