Těstoviny s omáčkou z artyčoku

Ingredience:

- VERO těstoviny 1 porce (50g)

- 100g artyčoku ve slunečnicovém oleji

- 50g kokosového mléka

- 20 g Grana Padano

- 30g jarní cibulky

- sůl

- zelený pepř (mletý)

- muškátový oříšek

- petrželka

Doba přípravy:

12 minut

Postup:

Porci VERO těstovin vařte dle návodu na obalu. Mezitím si na rozpálené pánvi na lžičce olivového oleje osmahněte nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Po chvilce přidejte artyčok nasekaný na menší kousku, promíchejte a nechte společně chvilku osmahnout.

VERO Těstoviny s omáčkou z artyčoku VERO Těstoviny s omáčkou z artyčoku

Poté zalijte 100 ml vody, kterou nechte z poloviny vyvařit. Takto připravenou směs rozmixujte dohladka. Poté ji vraťte na pánev a přidejte kokosové mléko, nastrouhaný Grana Padano i muškátový oříšek. Pozvolna vařte dokud se kokosové mléko nerozpustí. Na konci přidejte petrželku nasekanou nadrobno.

VERO Těstoviny s omáčkou z artyčoku

TIP: Až budete kupovat nakládaný artyčok, tak si pozorně přečtěte jeho výživové hodnoty. Ten, který jsem použil, obsahuje pouze 1,5 g sacharidů na 100 g, ale můžete narazit i na takové, které mají 12-15 g sacharidů na 100 g. Jejich použití by vás mohlo dostat z ketózy.