Štědrovečerní pstruh s lehkým cuketovým salátem

Ingredience (2 porce):

- 2 pstruzi

- 1 česnek (celá palice)

- 1 střední cuketa

- 8 zelených oliv

- 2 sušená rajčata (ne v oleji)

- 3 listy mangoldu

- citron

- čerstvé bylinky: kopr, tymián, bazalka

- rybíz (od 2. fáze)

- hřebíček

- sůl

- pepř

- koření na ryby

Doba přípravy:

50 minut

Příprava pstruha:

Vykuchaného pstruha opláchneme, uvnitř ho osolíme a vložíme do něj 3 plátky citronu, čerstvé bylinky a rozpůlenou palici česneku.

Takto připraveného pstruha dáme na pekáč, podlijeme ho vodou, přiklopíme a necháme péct asi 30 minut v troubě předehřáté na 150°C. Poté pstruha odkopíme, dle potřeby podlijeme vodou a pečeme dalších 10 minut při 180°C.

Po upečení ze pstruha vyndáme česnek, ten v 1. a 2. fázi VERO diety nejíme. Pstruhovi zapíchneme do oka hřebíček, pokapeme ho citronem a od 2. fáze můžeme na talíři dozdobit rybízem.

Příprava salátu:

Cuketu omyjeme a krájítkem na cudle ji podélně pokrájíme. Střed cukety nakrájíme nožem na malé plátky. Sušená rajčata a olivy nakrájíme na menší kolečka. Listy mangoldu nasekáme na slabé proužky.

Takto připravenou zeleninu dáme do misky, kde ji smícháme, ochutéme solí, pepřem, přidáme nasekané čerstvé bylinky a zakápneme citronem.

Přejeme vám dobrou chuť a krásné chvíle s vašimi nejbližšími!

Štědrovečerní pstruh se salátem při keto dietě VERO

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení