Štědrovečerní pstruh s lehkým cuketovým salátem

Ingredience (2 porce):

- 2 pstruzi

- 1 česnek (celá palice)

- 1 střední cuketa

- 8 zelených oliv

- 2 sušená rajčata (ne v oleji)

- 3 listy mangoldu

- citron

- čerstvé bylinky: kopr, tymián, bazalka

- rybíz (od 2. fáze)

- hřebíček

- sůl

- pepř

- koření na ryby

Doba přípravy:

50 minut

Příprava pstruha:

Vykuchaného pstruha opláchneme, uvnitř ho osolíme a vložíme do něj 3 plátky citronu, čerstvé bylinky a rozpůlenou palici česneku.

Takto připraveného pstruha dáme na pekáč, podlijeme ho vodou, přiklopíme a necháme péct asi 30 minut v troubě předehřáté na 150°C. Poté pstruha odkopíme, dle potřeby podlijeme vodou a pečeme dalších 10 minut při 180°C.

Po upečení ze pstruha vyndáme česnek, ten v 1. a 2. fázi VERO diety nejíme. Pstruhovi zapíchneme do oka hřebíček, pokapeme ho citronem a od 2. fáze můžeme na talíři dozdobit rybízem.

Příprava salátu:

Cuketu omyjeme a krájítkem na cudle ji podélně pokrájíme. Střed cukety nakrájíme nožem na malé plátky. Sušená rajčata a olivy nakrájíme na menší kolečka. Listy mangoldu nasekáme na slabé proužky.

Takto připravenou zeleninu dáme do misky, kde ji smícháme, ochutéme solí, pepřem, přidáme nasekané čerstvé bylinky a zakápneme citronem.

Přejeme vám dobrou chuť a krásné chvíle s vašimi nejbližšími!

Štědrovečerní pstruh se salátem při keto dietě VERO