Ingredience (2 porce):
- 2 pstruzi
- 1 česnek (celá palice)
- 1 střední cuketa
- 8 zelených oliv
- 2 sušená rajčata (ne v oleji)
- 3 listy mangoldu
- citron
- čerstvé bylinky: kopr, tymián, bazalka
- rybíz (od 2. fáze)
- hřebíček
- sůl
- pepř
- koření na ryby
Doba přípravy:
50 minut
Příprava pstruha:
Vykuchaného pstruha opláchneme, uvnitř ho osolíme a vložíme do něj 3 plátky citronu, čerstvé bylinky a rozpůlenou palici česneku.
Takto připraveného pstruha dáme na pekáč, podlijeme ho vodou, přiklopíme a necháme péct asi 30 minut v troubě předehřáté na 150°C. Poté pstruha odkopíme, dle potřeby podlijeme vodou a pečeme dalších 10 minut při 180°C.
Po upečení ze pstruha vyndáme česnek, ten v 1. a 2. fázi VERO diety nejíme. Pstruhovi zapíchneme do oka hřebíček, pokapeme ho citronem a od 2. fáze můžeme na talíři dozdobit rybízem.
Příprava salátu:
Cuketu omyjeme a krájítkem na cudle ji podélně pokrájíme. Střed cukety nakrájíme nožem na malé plátky. Sušená rajčata a olivy nakrájíme na menší kolečka. Listy mangoldu nasekáme na slabé proužky.
Takto připravenou zeleninu dáme do misky, kde ji smícháme, ochutéme solí, pepřem, přidáme nasekané čerstvé bylinky a zakápneme citronem.
Přejeme vám dobrou chuť a krásné chvíle s vašimi nejbližšími!