Štědrovečerní kapr s cuketovo-celerovým salátem

Ingredience (2 porce):

- 250-300g kapří filety bez kůže

- VERO nugety s kuřecí příchutí

- 150g celeru

- 1 střední cuketa

- 2 vajíčka (v 1. fázi pouze bílek)

- 8 ředkviček

- 1 polévková lžíce Ghí

- 4 polévkové lžíce kokosové zakysané smetany (lze koupit například v LIDLu)

- 1 lžička lahůdkového droždí

- sůl

- pepř

- kmín

- koření na ryby

- citron

- bazalka

- kopr

Doba přípravy:

40 minut

Příprava kapra:

Filet z kapra pokapeme citronem, osolíme, opepříme a lehce posypeme kořením na ryby. Takto necháme chvilku marinovat a zatím se pustíme do přípravy salátu.

V misce smícháme VERO nugety s lahůdkovým droždím. Kapra ve směsi obalíme.
Tip: kdyby nechtěla směs na rybě držet, zlehka filety potřeme kokosovou zakysanou smetanou.

Obaleného kapra dáme do trouby předehřáté na 180°C přibližně na 15-20min.

Příprava salátu:

Vajíčko uvaříme natvrdo a necháme ho vychladnout. Polovinu cukety a celer nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme Ghí a do zlatova restujeme cuketu s celerem - přiližně 5 minut.
Tip: zeleninu nesolte, pustila by šťávu a neorestovala by se dokřupava.

Ředkvičku nakrájíme na tenká kolečka, zbytek cukety a také vajíčko (v 1. fázi pouze bílek) nakrájíme na kostičky - cuketu je lepší krájet na malé kostičky. Společně s restovanou cuketou a celerem vše smícháme v míse. Osolíme, opepříme, zakápneme lehce citronem a promícháme s kokosovou zakysanou smetanou.

Nakonec do salátu dle chuti přidáme nasekaný kopr a bazalku.

Přejeme vám dobrou chuť a krásné chvíle s vašimi nejbližšími!

Štědrovečerní kapr při keto dietě VERO

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení