Štědrovečerní kapr s cuketovo-celerovým salátem

Ingredience (2 porce):

- 250-300g kapří filety bez kůže

- VERO nugety s kuřecí příchutí

- 150g celeru

- 1 střední cuketa

- 2 vajíčka (v 1. fázi pouze bílek)

- 8 ředkviček

- 1 polévková lžíce Ghí

- 4 polévkové lžíce kokosové zakysané smetany (lze koupit například v LIDLu)

- 1 lžička lahůdkového droždí

- sůl

- pepř

- kmín

- koření na ryby

- citron

- bazalka

- kopr

Doba přípravy:

40 minut

Příprava kapra:

Filet z kapra pokapeme citronem, osolíme, opepříme a lehce posypeme kořením na ryby. Takto necháme chvilku marinovat a zatím se pustíme do přípravy salátu.

V misce smícháme VERO nugety s lahůdkovým droždím. Kapra ve směsi obalíme.
Tip: kdyby nechtěla směs na rybě držet, zlehka filety potřeme kokosovou zakysanou smetanou.

Obaleného kapra dáme do trouby předehřáté na 180°C přibližně na 15-20min.

Příprava salátu:

Vajíčko uvaříme natvrdo a necháme ho vychladnout. Polovinu cukety a celer nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme Ghí a do zlatova restujeme cuketu s celerem - přiližně 5 minut.
Tip: zeleninu nesolte, pustila by šťávu a neorestovala by se dokřupava.

Ředkvičku nakrájíme na tenká kolečka, zbytek cukety a také vajíčko (v 1. fázi pouze bílek) nakrájíme na kostičky - cuketu je lepší krájet na malé kostičky. Společně s restovanou cuketou a celerem vše smícháme v míse. Osolíme, opepříme, zakápneme lehce citronem a promícháme s kokosovou zakysanou smetanou.

Nakonec do salátu dle chuti přidáme nasekaný kopr a bazalku.

Přejeme vám dobrou chuť a krásné chvíle s vašimi nejbližšími!

Štědrovečerní kapr při keto dietě VERO