Šmakedýn s proteinovým chlebem

Ingredience (2 porce):

- 2 plátky VERO celozrnný proteinový chléb

- 100g Šmakoun klasik

- 150-200g kysaného bílého zelí

- 2,5dcl vody

- 1,5dcl mandlového mléka

- 1 lžíce papriky (ideálně pálivé nebo zauzené)

- 1 lžíce olivového oleje

1 lžička čekankového sirupu

- 1 lžička drceného kmínu

- 1 lžička lahůdkového droždí

- 1 lžička chilli

- jarní cibulka

- granulovaný česnek

- koriand či jiné bylinky na posypání

- sůl

- zelený pepř (mletý)

Doba přípravy:

25 minut

Postup:

Nakrájenou jarní cibulku zlehka orestujeme na lžíci olivového oleje. Přidáme na kostičky nakrájeného Šmakouna, papriku, kmín a lahůdkové droždí. Společně restujeme přibližně 5 minut, aby šmakoun trochu chytil kůrku.

Kysané zelí trochu pokrájíme, abychom neměli na talíři dlouhé kusy. Přidáme ho do směsi a společně restujeme přibližně 2 minuty. Podlejeme vodou, osolíme a opepříme. Přidáme granulovaný česnek a přiklopíme pokličkou. Stáhneme oheň a za občasného míchání necháme přibližně 15 minut dusit. Kdyby se nám voda hodně vyvařila, tak ještě lehce podlijeme.

Před koncem přidáme mandlové mléko a chilli a necháme ještě 5 minut povařit, aby se nám všechny chutě spojily. Kdyby byl výsledný pokrm hodně kyselý, přidáme lžičku čekankového sirupu.

Podáváme s plátkem VERO celozrnného proteinového chleba.

VERO proteinový chléb se Šmakedýnem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení