Pomazánka ze pstruha s VERO toastem

Ingredience (4 porce):

- VERO toast

- 250-350g pstruh

- 100g cottage light

- 100g sýr Palouček (obdoba Lučiny z LIDLu)

- 25g jarní cibulka

- 20g nakládaná okurka

- 2 vařené bílky

- 1 lžička dijonské hořcice

- petrželka

- citronová šťáva

- sůl

- zelený pepř (mletý)

Doba přípravy:

40 minut

Postup:

Pstruha očistíme, osolíme a pečeme v troubě přibližně 25-30 minut při teplotě 180°C. Pstruha vykostíme, po vykoštění by mělo mít maso hmotnost přibližně 150g.

V misce smícháme cottage light, Palouček, dijonskou hořcici, olivový olej, sůl a pepř. Po důkladném promíchání přidáme nasekanou jarní cibulku, nakládanou okurku a vaječné bílky nakrájené na kostičky. Směs znovu promícháme.

Rybí pomazánka s VERO toastemRybí pomazánka s VERO toastem

Do takto připravené směsi postupně vmícháme maso ze pstruha a lehce zakápneme citronovou šťávou a posypeme petrželkou.

Pomazánku podáváme s VERO toastem, přičemž nám stačí pouze polovina balení toastů, protože další bílkoviny získáme z pomazánky.

Rybí pomazánka s VERO toastem

TIP: Jestli se nechcete zdržovat pečením pstruha, tak ho můžete nahradit konzervovaným tuňákem ve vlastní šťávě, ale pozor - musí být ve vlastní šťávě, nikoliv třeba v oleji, protože takový tuňák obsahuje velké množství tuku.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení