Ingredience (4 porce):
- 250-350g pstruh
- 100g cottage light
- 100g sýr Palouček (obdoba Lučiny z LIDLu)
- 25g jarní cibulka
- 20g nakládaná okurka
- 2 vařené bílky
- 1 lžička dijonské hořcice
- petrželka
- citronová šťáva
- sůl
- zelený pepř (mletý)
Doba přípravy:
40 minut
Postup:
Pstruha očistíme, osolíme a pečeme v troubě přibližně 25-30 minut při teplotě 180°C. Pstruha vykostíme, po vykoštění by mělo mít maso hmotnost přibližně 150g.
V misce smícháme cottage light, Palouček, dijonskou hořcici, olivový olej, sůl a pepř. Po důkladném promíchání přidáme nasekanou jarní cibulku, nakládanou okurku a vaječné bílky nakrájené na kostičky. Směs znovu promícháme.
Do takto připravené směsi postupně vmícháme maso ze pstruha a lehce zakápneme citronovou šťávou a posypeme petrželkou.
Pomazánku podáváme s VERO toastem, přičemž nám stačí pouze polovina balení toastů, protože další bílkoviny získáme z pomazánky.
TIP: Jestli se nechcete zdržovat pečením pstruha, tak ho můžete nahradit konzervovaným tuňákem ve vlastní šťávě, ale pozor - musí být ve vlastní šťávě, nikoliv třeba v oleji, protože takový tuňák obsahuje velké množství tuku.