Pomazánka ze pstruha s VERO toastem

Ingredience (4 porce):

- VERO toast

- 250-350g pstruh

- 100g cottage light

- 100g sýr Palouček (obdoba Lučiny z LIDLu)

- 25g jarní cibulka

- 20g nakládaná okurka

- 2 vařené bílky

- 1 lžička dijonské hořcice

- petrželka

- citronová šťáva

- sůl

- zelený pepř (mletý)

Doba přípravy:

40 minut

Postup:

Pstruha očistíme, osolíme a pečeme v troubě přibližně 25-30 minut při teplotě 180°C. Pstruha vykostíme, po vykoštění by mělo mít maso hmotnost přibližně 150g.

V misce smícháme cottage light, Palouček, dijonskou hořcici, olivový olej, sůl a pepř. Po důkladném promíchání přidáme nasekanou jarní cibulku, nakládanou okurku a vaječné bílky nakrájené na kostičky. Směs znovu promícháme.

Rybí pomazánka s VERO toastemRybí pomazánka s VERO toastem

Do takto připravené směsi postupně vmícháme maso ze pstruha a lehce zakápneme citronovou šťávou a posypeme petrželkou.

Pomazánku podáváme s VERO toastem, přičemž nám stačí pouze polovina balení toastů, protože další bílkoviny získáme z pomazánky.

Rybí pomazánka s VERO toastem

TIP: Jestli se nechcete zdržovat pečením pstruha, tak ho můžete nahradit konzervovaným tuňákem ve vlastní šťávě, ale pozor - musí být ve vlastní šťávě, nikoliv třeba v oleji, protože takový tuňák obsahuje velké množství tuku.