Ingredience:
- VERO toast 1/2 porce (1,5 plátku)
- 70 g hovězí svíčkové
- rukola
- 15-20 g Grana Padano
- citrón
- 1-2 lžíce olivového oleje
- sůl (ideálně Maldon)
- zelený pepř (mletý)
- pečící papír
- petrželka
Doba přípravy:
10 minut
Postup:
Očištěnou/odblaněnou hovězí svíčkovou položíme mezi pečící papír, který předtím zlehka potřeme olivovým olejem. Pomocí paličky maso rovnoměrně rozklepeme na placku silnou asi 1 mm. Podle velikosti talíře vystřihneme maso i papírem do kruhu. Odstřihnuté zbytky masa přidáme zpět k masu a lehce rozklepneme.
V míse smícháme očištěnou a vysušenou rukolu se zeleným pepřem, solí a lžící olivového oleje. Lehce zakápneme citrónovou šťávou a vše promícháme.
Na talíř si položíme připravenou svíčkovou, ze které odstraníme pečící papír. Maso potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Poté navrch přidáme směs rukoly a dozdobíme sýrem Grana Padano nebo podobným.
Podáváme s VERO toastem (stačí jen 1/2 balení toastu, protože hovězí maso obsahuje další bílkoviny, které potřebujeme).
TIP: Každé sousto je dobré dochutit malou kapkou citronové šťávy.
TIP: Chystáte party s kamarády - připravte si maso dopředu a nechte ho v pečícím papíru v lednici. Až k vám kamarádi dorazí, akorát ochutíte rukolu a můžete během chvilky servírovat. Jediný rozdíl mezi vašim a jejich jídlem bude VERO toast, jim dejte křupavou bagetu...
TIP: Já osobně si jednou za čas koupím celou hovězí svíčkovou, očistím jí, naporcuji na cca 70g. Jednotlivé porce zabalím do potravinářské fólie a zamrazím. Po vyndání z mrazáku vám takto malý kousek masa rozmrzne během 30 minut.