Hovězí carpaccio s VERO toastem

Ingredience:

- VERO toast 1/2 porce (1,5 plátku)

- 70 g hovězí svíčkové

- rukola

- 15-20 g Grana Padano

- citrón

- 1-2 lžíce olivového oleje

- sůl (ideálně Maldon)

- zelený pepř (mletý)

- pečící papír

- petrželka

Doba přípravy:

10 minut

Postup:

Očištěnou/odblaněnou hovězí svíčkovou položíme mezi pečící papír, který předtím zlehka potřeme olivovým olejem. Pomocí paličky maso rovnoměrně rozklepeme na placku silnou asi 1 mm. Podle velikosti talíře vystřihneme maso i papírem do kruhu. Odstřihnuté zbytky masa přidáme zpět k masu a lehce rozklepneme.

Hovězí carpaccio s VERO toastemHovězí carpaccio s VERO toastem

V míse smícháme očištěnou a vysušenou rukolu se zeleným pepřem, solí a lžící olivového oleje. Lehce zakápneme citrónovou šťávou a vše promícháme.

Na talíř si položíme připravenou svíčkovou, ze které odstraníme pečící papír. Maso potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Poté navrch přidáme směs rukoly a dozdobíme sýrem Grana Padano nebo podobným.

Hovězí carpaccio s VERO toastemHovězí carpaccio s VERO toastem

Podáváme s VERO toastem (stačí jen 1/2 balení toastu, protože hovězí maso obsahuje další bílkoviny, které potřebujeme).

Hovězí carpaccio s VERO toastem

TIP: Každé sousto je dobré dochutit malou kapkou citronové šťávy.

TIP: Chystáte party s kamarády - připravte si maso dopředu a nechte ho v pečícím papíru v lednici. Až k vám kamarádi dorazí, akorát ochutíte rukolu a můžete během chvilky servírovat. Jediný rozdíl mezi vašim a jejich jídlem bude VERO toast, jim dejte křupavou bagetu...

TIP: Já osobně si jednou za čas koupím celou hovězí svíčkovou, očistím jí, naporcuji na cca 70g. Jednotlivé porce zabalím do potravinářské fólie a zamrazím. Po vyndání z mrazáku vám takto malý kousek masa rozmrzne během 30 minut.