Hovězí carpaccio s VERO toastem

Ingredience:

- VERO toast 1/2 porce (1,5 plátku)

- 70 g hovězí svíčkové

- rukola

- 15-20 g Grana Padano

- citrón

- 1-2 lžíce olivového oleje

- sůl (ideálně Maldon)

- zelený pepř (mletý)

- pečící papír

- petrželka

Doba přípravy:

10 minut

Postup:

Očištěnou/odblaněnou hovězí svíčkovou položíme mezi pečící papír, který předtím zlehka potřeme olivovým olejem. Pomocí paličky maso rovnoměrně rozklepeme na placku silnou asi 1 mm. Podle velikosti talíře vystřihneme maso i papírem do kruhu. Odstřihnuté zbytky masa přidáme zpět k masu a lehce rozklepneme.

Hovězí carpaccio s VERO toastemHovězí carpaccio s VERO toastem

V míse smícháme očištěnou a vysušenou rukolu se zeleným pepřem, solí a lžící olivového oleje. Lehce zakápneme citrónovou šťávou a vše promícháme.

Na talíř si položíme připravenou svíčkovou, ze které odstraníme pečící papír. Maso potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Poté navrch přidáme směs rukoly a dozdobíme sýrem Grana Padano nebo podobným.

Hovězí carpaccio s VERO toastemHovězí carpaccio s VERO toastem

Podáváme s VERO toastem (stačí jen 1/2 balení toastu, protože hovězí maso obsahuje další bílkoviny, které potřebujeme).

Hovězí carpaccio s VERO toastem

TIP: Každé sousto je dobré dochutit malou kapkou citronové šťávy.

TIP: Chystáte party s kamarády - připravte si maso dopředu a nechte ho v pečícím papíru v lednici. Až k vám kamarádi dorazí, akorát ochutíte rukolu a můžete během chvilky servírovat. Jediný rozdíl mezi vašim a jejich jídlem bude VERO toast, jim dejte křupavou bagetu...

TIP: Já osobně si jednou za čas koupím celou hovězí svíčkovou, očistím jí, naporcuji na cca 70g. Jednotlivé porce zabalím do potravinářské fólie a zamrazím. Po vyndání z mrazáku vám takto malý kousek masa rozmrzne během 30 minut.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení