Květáková pomazánka s řeřichou

Ingredience (2 porce):

- VERO toast

- 150g květáku

- 150g cottage light

- 100g kuřecí nebo krůtí šunky

- 1 lžička dijonské hořcice

- řeřicha

- sůl

- zelený pepř (mletý)

Doba přípravy:

15 minut

Postup:

Květák očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě nebo na páře. Ve vodě vaříme přibližně 8 minut. Po uvaření květák scedíme a zprudka zchladíme studenou vodou. Vychlazený květák vložíme do misky a rozmačkáme ho. Poté přidáme cottage light, šunku, dijonskou hořčici, osolíme a opepříme - vše důkladně pomícháme. Poté přidáme nasekanou řeřichu, kterou vmícháme do pomazánky.

Květáková pomazánka s VERO toastem

TIP: Pomazánku můžeme podávat s VERO toastem, v takovém případě stačí 1/2 balení toastů, protože chybějící bílkoviny získáte z cottage a šunky, které jsou v pomazánce.

TIP: Nebo si ji můžete přibalit do misky jako svačinu do práce a k ní si nakrájet okurku a řapíkatý celer.