Květáková pomazánka s řeřichou

Ingredience (2 porce):

- VERO toast

- 150g květáku

- 150g cottage light

- 100g kuřecí nebo krůtí šunky

- 1 lžička dijonské hořcice

- řeřicha

- sůl

- zelený pepř (mletý)

Doba přípravy:

15 minut

Postup:

Květák očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě nebo na páře. Ve vodě vaříme přibližně 8 minut. Po uvaření květák scedíme a zprudka zchladíme studenou vodou. Vychlazený květák vložíme do misky a rozmačkáme ho. Poté přidáme cottage light, šunku, dijonskou hořčici, osolíme a opepříme - vše důkladně pomícháme. Poté přidáme nasekanou řeřichu, kterou vmícháme do pomazánky.

Květáková pomazánka s VERO toastem

TIP: Pomazánku můžeme podávat s VERO toastem, v takovém případě stačí 1/2 balení toastů, protože chybějící bílkoviny získáte z cottage a šunky, které jsou v pomazánce.

TIP: Nebo si ji můžete přibalit do misky jako svačinu do práce a k ní si nakrájet okurku a řapíkatý celer.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení