Houbová smaženice

Ingredience:

- VERO houbová omeleta

- 150g hlívy ústřičné

- 150g žampionů

- 30g jarní cibulky

- 2 lžíce olivového oleje

- petrželka

- kmín

- sůl

- zelený pepř (mletý)

Doba přípravy:

20 minut

Postup:

Do lehce předehřátého hrnce nalijeme olivový olej a přidáme nadrobno nasekanou jarní cibulku, kterou zlehka osmahneme. Houby omyjeme (nesušíme) a nakrájíme na kostičky (1cm). Takto připravené houby přidáme k jarní cibulce a zlehka zasypeme kmínem. Společně necháme podusit přibližně 10 minut. Z hub se vypaří voda a zmenší se na objemu asi na polovinu. Na konci dušení houby opepříme a zlehka osolíme (nezapomeňte, že VERO houbová omeleta je solená, tak abyste to nepřesolili)

VERO houbová omeleta - smaženiceVERO houbová omeleta - smaženice

V misce si vyšleháme VERO houbovou omeletu se 100-120 ml studené vody. Takto připravenou směs zamícháme podušených hub a za občasného míchání necháme zhoustnout. Na konci přidáme nasekanou petrželku.

Podávat můžete s lehkým zeleninovým salátem, ale i samotné, protože ve smaženici je již dostatek hub, takže hlady trpět nebude.

VERO houbová omeleta - smaženice