Ingredience:
- 150g hlívy ústřičné
- 150g žampionů
- 30g jarní cibulky
- 2 lžíce olivového oleje
- petrželka
- kmín
- sůl
- zelený pepř (mletý)
Doba přípravy:
20 minut
Postup:
Do lehce předehřátého hrnce nalijeme olivový olej a přidáme nadrobno nasekanou jarní cibulku, kterou zlehka osmahneme. Houby omyjeme (nesušíme) a nakrájíme na kostičky (1cm). Takto připravené houby přidáme k jarní cibulce a zlehka zasypeme kmínem. Společně necháme podusit přibližně 10 minut. Z hub se vypaří voda a zmenší se na objemu asi na polovinu. Na konci dušení houby opepříme a zlehka osolíme (nezapomeňte, že VERO houbová omeleta je solená, tak abyste to nepřesolili)
V misce si vyšleháme VERO houbovou omeletu se 100-120 ml studené vody. Takto připravenou směs zamícháme podušených hub a za občasného míchání necháme zhoustnout. Na konci přidáme nasekanou petrželku.
Podávat můžete s lehkým zeleninovým salátem, ale i samotné, protože ve smaženici je již dostatek hub, takže hlady trpět nebude.