Jak se daří Bořkovi po úspěšné proměně? | VERO diet

Bořek je známý moderátor a herec, který se v únoru rozhodl zkusit VERO diet. Má před sebou nové natáčení, kde ve své nové roli tráví hodně času na pláži. Jak nám sám řekl před dietou, už ho nebavilo koukat se ráno do zrcadla na unavený a oteklý obličej a vanu místo břicha.

Do hubnutí mu zasáhla i karanténa, která byla pro mnoho lidí psychicky náročná a své diety jednoduše zazdili. A jak to měl Bořek?

Dietní plán VERO měl Bořek nastaven na 9 týdnů, ale zhubnul za neuvěřitelných 6 týdnů. Jak vidí hubnutí s VERO diet s odstupem času nám řekl vážně i nevážně v našem rozhovoru.

Bořku, jak se chlap jako ty, rozhodne hubnout? Přeci jen, diety více řeší ženy. Co nakopne chlapa, že šel do diety? Bylo to tvoje rozhodnutí nebo tě někdo z okolí třeba popostrčil?

To je takový sexistický pohled na věc. Je to, jako bych tvrdil, že žena patří k plotně a chlap má mít vanu a smrdět. Takže jsem se na to nikdy tak nedíval. V první řadě po padesátce už metabolismus není, co býval a navíc já se v práci nemohu schovat v kanclu, takže trochu záleží na tom, jestli jsem nebo nejsem ve formě.

Bořek Slezáček zhubl s VERO diet

Výsledky Bořkova snažení můžete vidět na jeho sociálních sítích:

Facebook Bořka Slezáčka

Máme za sebou karanténu a následné uvolňování opatření. Hodně lidí v tomhle období dietu vzdalo, protože to prostě nedávali psychicky. Jak jsi to zvládal ty?

Byla to situace, kterou je potřeba zvládnout. Samozřejmě to bylo nemilé, ale já už si leta nedělám hlavu z věcí, které nemohu ovlivnit. Takže se zatnutými zuby chvílemi, ale jinak jsem se snažil vyplnit ten čas věcmi, na které bych jinak neměl čas.

Máš za sebou VERO dietu, to je ketodieta, zkoušel si předtím i jiné hubnutí?

Já už párkrát měl porážkovou hmotnost. Zejména, když byla žena těhotná. To jsem vždycky přibíral s ní. Ale pokaždé jsem to zvládl shodit cvičením a dělenou stravou. Tohle byla tedy vlastně první regulérní dieta v mém životě.

Vypadá to, že ses do VERO diety opřel opravdu s gustem. Z původního 9-ti týdenního plánu jsi zhubnul za 6 týdnů. Co myslíš, že za tím bylo?

No, v podstatě to byly čtyři týdny. Ty další dva už jsem začal i cvičit, na což jsem předtím neměl energii, takže už jsem i postupně měnil jídelníček. A co za tím bylo? Nic asi zvláštního. Prostě jsem dodržoval to, co jsem dodržovat měl.

Kolik jsi vlastně zhubnul? Na fotkách to vypadá jako dost centimetrů. Z vany se stal pekáč buchet :-)

Nevím. Nemám váhu a nehubnul jsem kvůli číslu. Chápu, že je to pro někoho důležité, ale pro mne je důležitější, jak se cítím a jestli je výsledek vidět. A zase takovou vanu jsem neměl. Měl jsem takový povánoční image.

Zmiňoval jsi, že před dietou jsi byl závislák na sladkém. Jak to vypadá teď? Hřešíš nebo ti sladké nechybí?

Sladké mi chybělo, chybí a bude chybět. Ale upřímně, každý večer tam něco pošlu. Včera vaničku zmrzliny před spaním. Ale jinak se to snažím řešit melounem. Toho můžete sníst, kolik chcete, pokud vám nevadí chodit v noci pětkrát na záchod.

Jak jsi změnil své stravovací návyky po dietě? A co vidíš jako nejtěžší?

Já nikdy nebyl pojídač bůčku, takže se až tak hlídat nemusím. Prostě jím co nejméně cukrů, co to jde a nejím tučná jídla.

Změnil se tvůj jídelníček a dodržuješ ho? Co rodina, přizpůsobila svůj jídelníček tomu tvému nebo se stravuje jinak?

Vařím já, a když to není jídlo, které by mi vyhovovalo, uvařím si něco sólo pro sebe.

Žiješ na venkově za Prahou, ovlivňuje i to nějak tvůj jídelníček? Myslím tím jestli třeba jestli vyhledáváš místní zemědělce a nakupuješ od nich, nebo ti na tom tolik nezáleží?

Tak se to dělá ve filmech. Zelenina je na venkově stejně drahá, jako ve městě. Ti drobní farmáři svoje zboží navíc raději jedou prodat do Prahy. Tam můžou brát lidi víc na hůl. Já nakupuju v supermarketu jako většina lidí. Rád bych věřil na bio, ale žiju v zelinářské oblasti, takže nemám iluze.

Pohyb je součástí tvého života, tvé práce, ale při dietním plánu jsi ještě doplnil kolo a sport. Pokračuješ i po dietě?

Sportoval jsem vždycky. Jen při dietě ne, protože jsem neměl tolik energie. Ale ano, sportuju teď o něco víc, ale hlavně proto, že mám kvůli viru víc času.

Přinesla Ti keto dieta VERO, kromě perfektní postavy, i něco dalšího? Četla jsem na tvém FB mnoho pochvalných komentářů, to určitě potěší :-) Jak se teď cítíš?

Do perfektní postavy mám daleko, ale díky. Cítím se fajn, teď bylo teplo a k tomu letní koupaliště. Občas se chytnou i mladší ročníky ;-)

Co na to kolegové z divadla a kapely? Přeci jen jste se teď dlouho neviděli, musel to pro ně být šok.

Hele, šok to nebyl. Tu změnu je poznat, když se svléknu do naha, a to normálně před cizíma nedělám. Šok by to byl, kdybych měl předtím sto kilo. Měl jsem zhruba 88 a mám metr devadesát.

Jak u Tebe probíhaly prázdniny? Nebál si se nástrah, které léto přináší? Party, grilovačky, to všechno se na postavě může projevit.

Já se umím hlídat. A bylo by mi líto se zprasit na léto. To mám v plánu až na Vánoce :-)

Za VERO diet musíme dodat, že Bořek byl klient snů. Držel se dietního plánů a nastavení jídelníčku s námi konzultoval. Všechny nás překvapila rychlost jeho snížení váhy a přejeme mu, ať se mu daří!

Netrvalo dlouho a změny u Bořka si všimla i jeho kolegyně Jitka Asterová. Její motivací bylo zhubnout do šatů, ve kterých natáčela Šakalí léta. Pokud vás zajímá, jak se s touto výzvou Asterka poprala, mrkněte se na náš blog nebo Asterčin Instagram.

Instagram Jitky Asterové

Mějte se fajn a ať vás hubnutí baví stejně jako Bořka nebo Asterku ;-)

Alena & Aleš