Ředkvičkový salát se Šmakounem

Ingredience (2 porce):

- VERO toast

- 100g Šmakoun uzený

- 100g cottage light

- 1 svazek ředkviček

- 2 stonky řapíkatého celeru

- 1 lžička dijonské hořčice

- 1 hrst pažitky nebo jiných bylinek, např. koriandr

- sůl

- pepř (mletý)

Doba přípravy:

15 minut

Postup:

Ředkvičky omyjeme a pokrájíme na kolečka. Šmakoun nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme na plátky.

Přidáme lžičku dijonské hořčice, cottage light, osolíme, opepříme a nakonec přimícháme pokrájené bylinky.

Necháme pár hodin odpočinout v lednici, ale výborná je i hned po udělání - máme vyzkoušeno ;-).

Podáváme jak jinak než z VERO toustem.

Ředkvičkový salát se Šmakounem a proteinovým VERO toastem

TIP: Při nákupu ředkviček si vyberte ty s pěknými listy. Ředkvičkové listy totiž obsahují vitamíny C, A, E i některé vitamíny skupiny B. Mají sice lehce štiplavou chuť, protože obsahují hořčičné silice, ale díky tomu pomáhají dezinfikovat organismu. Již naši předci v lidovém léčitelství doporučovali listy z ředkviček jako lék na infekci zažívacího traktu. Listy tedy můžeme použít do salátů, smoothie nebo je použít na přípravu pesta.