Ředkvičkový salát se Šmakounem

Ingredience (2 porce):

- VERO toast

- 100g Šmakoun uzený

- 100g cottage light

- 1 svazek ředkviček

- 2 stonky řapíkatého celeru

- 1 lžička dijonské hořčice

- 1 hrst pažitky nebo jiných bylinek, např. koriandr

- sůl

- pepř (mletý)

Doba přípravy:

15 minut

Postup:

Ředkvičky omyjeme a pokrájíme na kolečka. Šmakoun nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme na plátky.

Přidáme lžičku dijonské hořčice, cottage light, osolíme, opepříme a nakonec přimícháme pokrájené bylinky.

Necháme pár hodin odpočinout v lednici, ale výborná je i hned po udělání - máme vyzkoušeno ;-).

Podáváme jak jinak než z VERO toustem.

Ředkvičkový salát se Šmakounem a proteinovým VERO toastem

TIP: Při nákupu ředkviček si vyberte ty s pěknými listy. Ředkvičkové listy totiž obsahují vitamíny C, A, E i některé vitamíny skupiny B. Mají sice lehce štiplavou chuť, protože obsahují hořčičné silice, ale díky tomu pomáhají dezinfikovat organismu. Již naši předci v lidovém léčitelství doporučovali listy z ředkviček jako lék na infekci zažívacího traktu. Listy tedy můžeme použít do salátů, smoothie nebo je použít na přípravu pesta.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení