Ingredience:
- 100-150 g hlívy ústřičné
- 100-150 ml kokosového mléka light
- 1 menší lžička sušeného česneku (od 3. fáze možno nahradit 3 stroužky česneku)
- 1 jarní cibulka
- 1 lžička kari
- olivový olej
- špetka Římského kmínu
- bazalka
- koriandr
- sůl
- pepř (mletý)
Doba přípravy:
15 minut
Postup:
Porci VERO těstovin uvaříme dle návodu. Mezitím si na rozpálenou pánev přidáme olivový olej a najemno nakrájenou jarní cibulku a zlehka zasypeme sušeným česnekem. Po chvilce přidáme lžičku kari a špetku římského kmínu - stáhneme oheň a necháme přibližně 2 min. rozvonět.
Poté přidáme nasekanou hlívu, osolíme, opepříme a necháme hlívu pustit vodu (cca 3 min.), zalijeme kokosovým mlékem. Na mírném ohni necháme přibližně 5 minut provařit, aby se všechny chutě spojily.
Nakonec přidáme uvařené, scezené VERO těstoviny a na talíři ozdobíme nasekanou čerstvou bazalkou a koriandrem.