Ředkvičkový salát se Šmakounem

Věděli jste, že listy ředkviček obsahují vitamíny C, A, E i některé vitamíny skupiny B? Jestliže nevěděli, tak se tím netrapte, od toho tu jsme my, abychom Vám o tom řekli ;-) Již naši předci v lidovém léčitelství doporučovali listy ředkviček jako lék na infekci zažívacího traktu. Listy mají sice lehce štiplavou chuť, protože obsahují hořčičné silice, ale právě díky tomu pomáhají dezinfikovat organismus.

Věříme, že od dnešního dne si tedy budete ředkvičky v obchodě vybírat i podle toho, jaké mají listy a žádný z listů tak nepřijde na zmar. Můžete je totiž použít do salátů, smoothie, pesta nebo třeba do dnešního receptu - salátu z ředkviček se Šmakounem a proteinovým VERO toast.

Přeji vám hubnutí s chutí a mějte se fajn,

Alena

 

Ingredience (2 porce):

- VERO toast

- 100g Šmakoun uzený

- 100g cottage light

- 1 svazek ředkviček

- 2 stonky řapíkatého celeru

- 1 lžička dijonské hořčice

- 1 hrst pažitky nebo jiných bylinek, např. koriandr

- sůl

- pepř (mletý)

Doba přípravy:

15 minut

Postup:

Ředkvičky omyjeme a pokrájíme na kolečka. Šmakoun nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme na plátky.

Přidáme lžičku dijonské hořčice, cottage light, osolíme, opepříme a nakonec přimícháme pokrájené bylinky.

Necháme pár hodin odpočinout v lednici, ale výborná je i hned po udělání - máme vyzkoušeno ;-).

Podáváme jak jinak než z VERO toustem.

Ředkvičkový salát se Šmakounem a proteinovým VERO toastem