Obalovaný květák trochu jinak

Přejeme vám krásné pondělí!

Ruku na srdce, kdo z vás má občas rád trochu toho smaženého - nějaký ten řízeček, smažáček a podobné nezdravé dobroty... Za VERO se s Alešem přiznáváme, také si občas zahřešíme a vyrazíme na polední meníčko - smažák s vařeným bramborem a domácí tatarkou...

Jelikož jsme si sami našimi dietními programy prošli a víme, že odříkání může být občas na člověka už dlouhé, tak jsme si pro vás dnes připravili zdravou náhradu smaženého jídla. Jedná se o obalovaný květák ve VERO Nugetách a lahůdkovém droždí. Místo klasického smažení ho ale budeme péct v troubě.

Přejeme vám příjemné hubnutí s chutí a dejte nám do FB VERO poradny vědět, jak se zrovna vám tento recept povedl.

Alena & Aleš

 

Ingredience (1 porce - VERO jídlo):

VERO Nugety s kuřecí příchutí

- 100g květáku

- 3 lžíce lahůdkového droždí

- 1 lžíce olivového oleje

Ingredience na dip:

- 40g Skyru

- 1ks jarní cibulky

- 1 lžička hořčice

- 1 menší kyselá okurka

lžička Čekankového sirupu

- sůl

- pepř (mletý)

Doba přípravy:

25 minut

Postup:

Květák rozebereme na menší růžičky a spaříme horkou vodou. Můžeme ho i lehce předvařit, ale chcete-li ho křupavější, tak stačí spaření. V misce si smícháme VERO nugety s kuřecí příchutí s 50ml vody. Do druhé misky si dáme lahůdkové droždí.

Nejdříve květák obalíme v těstíčku z VERO nuget - je potřeba těstíčko do květáku trochu zapracovat. Poté přendáme do lahůdkového droždí a květák v něm obalíme. Může se vám to zdát, že na tom to lahůdkové droždí nebude držet, ale nebojte se, krásně se na květáku udrží ;-)

Takto připravené květákové řízečky přendáme na pečící papír, lehce pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 150°C přibližně 15 minut.

Přípava dipu je jednoduchá. Stačí v misce smíchat všechny ingredience a je hotovo.

Obalený květák ve VERO nugetách   Obalený květák ve VERO nugetách