Přeji vám krásné pondělní ráno!
O víkendu jsme si s rodinou dělali k obědu jedno z našich oblíbených jídel, a to jsou těstoviny à la Carbonara. Pro děti jsme je připravili z tradičních celozrnných těstovin a my s Alešem jsme dali přednost VERO těstovinám, abychom doplnili bílkoviny do jídelníčku. Moc jsme si na nich pochutnali a proto bych se s vámi o tento recept ráda podělila.
Přeji vám hubnutí s chutí a mějte se fajn,
Alena
Ingredience:
- 2 vaječné bílky
- 2 plátky kuřecí nebo krůtí šunky
- 1 lžíce olivového oleje
- 20 g Grana Padano
- sušený česnek
- petrželka
- sůl
- zelený pepř (mletý)
Doba přípravy:
10 minut
Postup:
Ve vroucí, lehce osolené vodě uvaříme 1 porci VERO těstovin (balení obsahuje 5 porcí). Těstoviny vaříme přibližně 8 minut. Po uvaření těstoviny scedíme.
Šunku nakrájíme na kostičky a zlehka ji osmahneme na 1/2 lžíci olivového oleje, přidáme trochu sušeného česneku.
Na pánev se šunkou přidáme scezené těstoviny a 1/2 lžíce olivového oleje, stáhneme plamen a přidáme vaječné bílky, osolíme a opepříme a celou směs promícháme. Nakonec do těstovin přidáme trochu sýru parmezán, Grana Padano nebo jim podobný a posypeme nasekanou petrželkou.
TIP: Od 2. fáze můžete použít jedno celé vejce a jeden bílek.