Mozzarellky s francouzkou klobáskou

Léto je v plném proudu, nabízí nespočet zajímavých chutí a vy jste dostali chuť na nějakou specialitku? Tak právě pro vás máme recept na domácí low-carb (nízkosacharidové) nudle, které můžete použít jako přílohu k VERO jídlům. Dnes vám je představíme v kombinaci s VERO Francouzskými klobáskami. Lámali jsme si hlavu s jejich názvem, tak jsme jim začali říkat jednoduše - mozzarellky :-)

Přejeme dobrou chuť a krásné pondělí,

Alena & Aleš

 

Ingredience (2 porce):

Mozzarellky:

- 1 celé vejce

- 2 vaječný bílek

- 2-3 hrstě baby špenátu

- 1 lžíce psyllia

- 1/2 balení mozzarelly light

- sůl

Směs:

- VERO francouzské klobásky

- Hrst baby špenátu

- 1dcl kokosového mléka light

- 1 lžíce olivového oleje

- Špetka kari koření

- Hrst koriandru

Doba přípravy:

20 minut

Postup:

Všechny ingredience na mozzarellky dáme do mixéru a vše dohladka rozmixujeme. Na plech položíme pečící papír, který lehce postříkáme olivovým olejem a nalijeme na něj těsto, které rozetřeme. Vložíme do trouby předehřáté na 150°C a pečeme 12-15min.

Po vyndání z trouby otočíme těsto i s papírem tak, aby byl pečící papír nahoru a opatrně papír sloupneme. Těsto srolujeme a nakrájíme na 1 až 1,5 cm široké nudličky.

Low Carb těstoviny - mozzarellky od VERO diet

Na rozpálené pánvi na trošce olivového oleje zprudka orestujeme VERO francouzské klobásky nakrájené na kolečka. Po chvilce stáhneme oheň a přidáme kokosové mléko a kari, společně necháme lehce zredukovat. Následně do pánve vložíme připravené mozzarellky, špenát a koriandr, vše společně lehce promícháme a stáhneme z ohně.

Low Carb těstoviny - mozzarellky s VERO francouzskou klobásou