Léto je v plném proudu, nabízí nespočet zajímavých chutí a vy jste dostali chuť na nějakou specialitku? Tak právě pro vás máme recept na domácí low-carb (nízkosacharidové) nudle, které můžete použít jako přílohu k VERO jídlům. Dnes vám je představíme v kombinaci s VERO Francouzskými klobáskami. Lámali jsme si hlavu s jejich názvem, tak jsme jim začali říkat jednoduše - mozzarellky :-)
Přejeme dobrou chuť a krásné pondělí,
Alena & Aleš
Ingredience (2 porce):
Mozzarellky:
- 1 celé vejce
- 2 vaječný bílek
- 2-3 hrstě baby špenátu
- 1 lžíce psyllia
- 1/2 balení mozzarelly light
- sůl
Směs:
- Hrst baby špenátu
- 1dcl kokosového mléka light
- 1 lžíce olivového oleje
- Špetka kari koření
- Hrst koriandru
Doba přípravy:
20 minut
Postup:
Všechny ingredience na mozzarellky dáme do mixéru a vše dohladka rozmixujeme. Na plech položíme pečící papír, který lehce postříkáme olivovým olejem a nalijeme na něj těsto, které rozetřeme. Vložíme do trouby předehřáté na 150°C a pečeme 12-15min.
Po vyndání z trouby otočíme těsto i s papírem tak, aby byl pečící papír nahoru a opatrně papír sloupneme. Těsto srolujeme a nakrájíme na 1 až 1,5 cm široké nudličky.
Na rozpálené pánvi na trošce olivového oleje zprudka orestujeme VERO francouzské klobásky nakrájené na kolečka. Po chvilce stáhneme oheň a přidáme kokosové mléko a kari, společně necháme lehce zredukovat. Následně do pánve vložíme připravené mozzarellky, špenát a koriandr, vše společně lehce promícháme a stáhneme z ohně.