Podzimní houbová paštika

Přeji vám krásné pondělní ráno!

Houbová sezóna je v plném proudu, tak se pojďme podívat na nějaký recept z hub. Houbovou smaženici asi každý zná, ale co si připravit vynikající domácí houbovou paštiku, kterou s VERO dietou můžete již od 1. fáze. 

Přeji vám hubnutí s chutí a mějte se fajn,

Alena

 

Ingredience (4 porce):

- VERO celozrnný proteinový chléb (1 plátek na porci)

nebo

- VERO toast (2 plátky na porci)

- 100 g čerstvých hříbků

nebo

- 100 g žampionů

- 10 g sušených hříbků

- 1 jarní cubulka

- Sušený česnek

- Houbové koření

- 1 lžička olivového oleje

- 1 Lučina

- 120 ml kokosového mléka light

- Lahůdkové droždí (není nutné)

- Hrst koriandru, případně jiných bylinek

- Sůl

- Pepř (mletý)

Doba přípravy:

30 minut

Postup:

Vroucí vodou zalijeme sušené houby a necháme je alespoň 15min odležet. Jarní cibulku pokrájíme a na rozpálené pánvi ji orestujeme na lžičce olivového oleje.

Přidáme houbové koření, kmín a necháme chvilku rozvonět - cca 2 min. Poté přidáme oloupané pokrájené houby zbavené nožiček, osolíme, opepříme a chvilku společně restujeme.

Slijeme vodu ze sušených hříbků a přidáme k ostatním houbám. Posypeme lahůdkovým droždím, přikryjeme pokličkou a necháme minutku orestovat. Poté promícháme, opět přikryjeme a necháme přibližně 10 min. podusit (žampiony stačí podusit 5 min.).

Přendáme do mixéru, přidáme kokosové mléko, česnek a Lučinu a nahrubo rozmixujeme. Takto připravenou paštiku přendáme do skleničky, posypeme koriandrem či jinými bylinkami a necháme vychladit - ideálně do druhého dne.

Podáváme s VERO celozrnným proteinovým chlebem nebo s VERO toasty.

Houbová paštika s VERO celozrnným proteinovým chlebem

TIP: Po rozmixování můžete do paštiky vmíchat několik kuliček nakládaného zeleného pepře, který dodá paštice trochu ostřejší chuť.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení