Přeji vám krásné pondělní ráno!
Houbová sezóna je v plném proudu, tak se pojďme podívat na nějaký recept z hub. Houbovou smaženici asi každý zná, ale co si připravit vynikající domácí houbovou paštiku, kterou s VERO dietou můžete již od 1. fáze.
Přeji vám hubnutí s chutí a mějte se fajn,
Alena
Ingredience (4 porce):
- VERO celozrnný proteinový chléb (1 plátek na porci)
nebo
- VERO toast (2 plátky na porci)
- 100 g čerstvých hříbků
nebo
- 100 g žampionů
- 10 g sušených hříbků
- 1 jarní cubulka
- Sušený česnek
- Houbové koření
- 1 lžička olivového oleje
- 1 Lučina
- 120 ml kokosového mléka light
- Lahůdkové droždí (není nutné)
- Hrst koriandru, případně jiných bylinek
- Sůl
- Pepř (mletý)
Doba přípravy:
30 minut
Postup:
Vroucí vodou zalijeme sušené houby a necháme je alespoň 15min odležet. Jarní cibulku pokrájíme a na rozpálené pánvi ji orestujeme na lžičce olivového oleje.
Přidáme houbové koření, kmín a necháme chvilku rozvonět - cca 2 min. Poté přidáme oloupané pokrájené houby zbavené nožiček, osolíme, opepříme a chvilku společně restujeme.
Slijeme vodu ze sušených hříbků a přidáme k ostatním houbám. Posypeme lahůdkovým droždím, přikryjeme pokličkou a necháme minutku orestovat. Poté promícháme, opět přikryjeme a necháme přibližně 10 min. podusit (žampiony stačí podusit 5 min.).
Přendáme do mixéru, přidáme kokosové mléko, česnek a Lučinu a nahrubo rozmixujeme. Takto připravenou paštiku přendáme do skleničky, posypeme koriandrem či jinými bylinkami a necháme vychladit - ideálně do druhého dne.
Podáváme s VERO celozrnným proteinovým chlebem nebo s VERO toasty.
TIP: Po rozmixování můžete do paštiky vmíchat několik kuliček nakládaného zeleného pepře, který dodá paštice trochu ostřejší chuť.