Podzimní houbová paštika

Přeji vám krásné pondělní ráno!

Houbová sezóna je v plném proudu, tak se pojďme podívat na nějaký recept z hub. Houbovou smaženici asi každý zná, ale co si připravit vynikající domácí houbovou paštiku, kterou s VERO dietou můžete již od 1. fáze. 

Přeji vám hubnutí s chutí a mějte se fajn,

Alena

 

Ingredience (4 porce):

- VERO celozrnný proteinový chléb (1 plátek na porci)

nebo

- VERO toast (2 plátky na porci)

- 100 g čerstvých hříbků

nebo

- 100 g žampionů

- 10 g sušených hříbků

- 1 jarní cubulka

- Sušený česnek

- Houbové koření

- 1 lžička olivového oleje

- 1 Lučina

- 120 ml kokosového mléka light

- Lahůdkové droždí (není nutné)

- Hrst koriandru, případně jiných bylinek

- Sůl

- Pepř (mletý)

Doba přípravy:

30 minut

Postup:

Vroucí vodou zalijeme sušené houby a necháme je alespoň 15min odležet. Jarní cibulku pokrájíme a na rozpálené pánvi ji orestujeme na lžičce olivového oleje.

Přidáme houbové koření, kmín a necháme chvilku rozvonět - cca 2 min. Poté přidáme oloupané pokrájené houby zbavené nožiček, osolíme, opepříme a chvilku společně restujeme.

Slijeme vodu ze sušených hříbků a přidáme k ostatním houbám. Posypeme lahůdkovým droždím, přikryjeme pokličkou a necháme minutku orestovat. Poté promícháme, opět přikryjeme a necháme přibližně 10 min. podusit (žampiony stačí podusit 5 min.).

Přendáme do mixéru, přidáme kokosové mléko, česnek a Lučinu a nahrubo rozmixujeme. Takto připravenou paštiku přendáme do skleničky, posypeme koriandrem či jinými bylinkami a necháme vychladit - ideálně do druhého dne.

Podáváme s VERO celozrnným proteinovým chlebem nebo s VERO toasty.

Houbová paštika s VERO celozrnným proteinovým chlebem

TIP: Po rozmixování můžete do paštiky vmíchat několik kuliček nakládaného zeleného pepře, který dodá paštice trochu ostřejší chuť.