Ingredience (1 porce - "normální" jídlo od 2. fáze):
- 200g krůtích nebo kuřecích prsou
- 1 vaječný bílek
- 70g dýně
- 50ml kokosového mléka light
- 200ml vody
- 1 hřebíček
- 1 badyán
- 50g ořechů
- kousek skořice
- hrst koriandru nebo skořice
- špetka muškátového květu
- špetka kari
- sůl
- pepř (mletý)
Doba přípravy:
40 minut
Postup:
Nejprve si připravíme dýňový kompot. Dýni, nejlépe muškátovou, očistíme a nakrájíme na 1 cm kostičky. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme skořici, hřebíček, badyán a společně přivedeme k varu. Poté přidáme dýni, stáhneme plamen a společně vaříme do změknutí - přibližně 20 minut. Během toho hlídáme, aby se nám nevyvařila voda, případně ji trochu přilijeme. Nakonec osladíme čekankovým sirupem a lehce osolíme.
Maso rozsekáme ve food processoru, poté přidáme bílek, kokosové mléko, ochutíme solí, pepřem, špetkou muškátového květu a znovu zlehka prosekáme. Nakonec přidáme nasekané bylinky a vše společně zamícháme. Vzniklou směs dáme do formiček (misek), které si zlehka vytřeme olejem. S formičkami párkrát klepneme o linku, aby si soufflé pěkně sedlo.
Do vyššího plechu nalijeme přibližně 1 cm vody a do něj vložíme formičky se soufflé. Pečeme v troubě předehřáté na 140°C přibližně 25 minut. Jakmile se nám soufflé nafoukne, máme hotovo.
Nakonec vyndáme soufflé z formiček a obalíme ho ve směsi rozdrcených ořechů, použít můžeme například lískové, piniové nebo para ořechy.
TIP: Jako zdroj bílkovin nemusíme používat jen krůtí nebo kuřecí maso. Soufflé můžeme připravit také z tofu, Šmakouna klasik nebo třeba ze pstruha.