Krůtí soufflé s dýňovým kompotem

Ingredience (1 porce - "normální" jídlo od 2. fáze):

- 200g krůtích nebo kuřecích prsou

- 1 vaječný bílek

- 70g dýně

- 50ml kokosového mléka light

- 200ml vody

- 1 hřebíček

- 1 badyán

- 50g ořechů

- kousek skořice

- hrst koriandru nebo skořice

- špetka muškátového květu

- špetka kari

čekankový sirup

- sůl

- pepř (mletý)

Doba přípravy:

40 minut

Postup:

Nejprve si připravíme dýňový kompot. Dýni, nejlépe muškátovou, očistíme a nakrájíme na 1 cm kostičky. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme skořici, hřebíček, badyán a společně přivedeme k varu. Poté přidáme dýni, stáhneme plamen a společně vaříme do změknutí - přibližně 20 minut. Během toho hlídáme, aby se nám nevyvařila voda, případně ji trochu přilijeme. Nakonec osladíme čekankovým sirupem a lehce osolíme.

Maso rozsekáme ve food processoru, poté přidáme bílek, kokosové mléko, ochutíme solí, pepřem, špetkou muškátového květu a znovu zlehka prosekáme. Nakonec přidáme nasekané bylinky a vše společně zamícháme. Vzniklou směs dáme do formiček (misek), které si zlehka vytřeme olejem. S formičkami párkrát klepneme o linku, aby si soufflé pěkně sedlo.

Do vyššího plechu nalijeme přibližně 1 cm vody a do něj vložíme formičky se soufflé. Pečeme v troubě předehřáté na 140°C přibližně 25 minut. Jakmile se nám soufflé nafoukne, máme hotovo.

Nakonec vyndáme soufflé z formiček a obalíme ho ve směsi rozdrcených ořechů, použít můžeme například lískové, piniové nebo para ořechy.

Krůtí soufflé s dýňovým kompotem

TIP: Jako zdroj bílkovin nemusíme používat jen krůtí nebo kuřecí maso. Soufflé můžeme připravit také z tofu, Šmakouna klasik nebo třeba ze pstruha.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení