Krůtí soufflé s dýňovým kompotem

Ingredience (1 porce - "normální" jídlo od 2. fáze):

- 200g krůtích nebo kuřecích prsou

- 1 vaječný bílek

- 70g dýně

- 50ml kokosového mléka light

- 200ml vody

- 1 hřebíček

- 1 badyán

- 50g ořechů

- kousek skořice

- hrst koriandru nebo skořice

- špetka muškátového květu

- špetka kari

čekankový sirup

- sůl

- pepř (mletý)

Doba přípravy:

40 minut

Postup:

Nejprve si připravíme dýňový kompot. Dýni, nejlépe muškátovou, očistíme a nakrájíme na 1 cm kostičky. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme skořici, hřebíček, badyán a společně přivedeme k varu. Poté přidáme dýni, stáhneme plamen a společně vaříme do změknutí - přibližně 20 minut. Během toho hlídáme, aby se nám nevyvařila voda, případně ji trochu přilijeme. Nakonec osladíme čekankovým sirupem a lehce osolíme.

Maso rozsekáme ve food processoru, poté přidáme bílek, kokosové mléko, ochutíme solí, pepřem, špetkou muškátového květu a znovu zlehka prosekáme. Nakonec přidáme nasekané bylinky a vše společně zamícháme. Vzniklou směs dáme do formiček (misek), které si zlehka vytřeme olejem. S formičkami párkrát klepneme o linku, aby si soufflé pěkně sedlo.

Do vyššího plechu nalijeme přibližně 1 cm vody a do něj vložíme formičky se soufflé. Pečeme v troubě předehřáté na 140°C přibližně 25 minut. Jakmile se nám soufflé nafoukne, máme hotovo.

Nakonec vyndáme soufflé z formiček a obalíme ho ve směsi rozdrcených ořechů, použít můžeme například lískové, piniové nebo para ořechy.

Krůtí soufflé s dýňovým kompotem

TIP: Jako zdroj bílkovin nemusíme používat jen krůtí nebo kuřecí maso. Soufflé můžeme připravit také z tofu, Šmakouna klasik nebo třeba ze pstruha.