2. fáze - pokračujeme

S druhou fází začnete do vašeho jídelníčku postupně dosazovat více běžného jídla. Vynecháte obědové VERO jídlo a nahradíte ho „normálním“ jídlem, které obsahuje hodně bílkovin a téměř žádné sacharidy. Stále ještě udržíme vaše tělo v ketóze a budete tedy dále hubnout, i když váš kalorický příjem se lehce zvýší.

Při přípravě „normálního“ jídla můžete do vašeho jídelníčku oproti 1. fázi navíc přidat, 1 položku z kategorie "Maso" a dále max. 1 položku ze dvou zbývajících níže uvedených kategorií (zelenina / ovoce / vejce / ořechy).

Maso:

  • 200 g krůtí nebo kuřecí prsa, krevety, zvěřina
  • 180 g pstruh, treska, mořské plody
  • 150 g králík, telecí kýta, krůtí/kuřecí stehno (bez kůže), tuňák ve vlastní šťávě, vepřová šunka (min. 92 % masa)
  • 120 g hovězí maso (kližka, zadní, svíčková), játra (ne vepřová)

Zelenina:

  • 100 g celeru (bulva)
  • 100 g bílé / zelené papriky
  • 100 g rajčat
  • 70 g dýně, červené řepy
  • 100 g pórku

Ovoce:

  • 50 - 70 g jahod, nektarinek nebo kiwi
  • 100 g bílého rybízu, vodního melounu

Vejce: 

  • 1 celé vejce a 2 bílky 

Ořechy:

  • max. 50 g lískových, piniových, makadamových nebo para ořechů
  • max 1 lžíce ostatních ořechů