Polévka z řapíkatého celeru s mrkvovými nudlemi

Ingredience:

- 400g řapíkatého celeru

- 200g mrkve

- 1 červená cibule

- 1l vody

- 200ml silného hovězího vývaru

- 200ml kokosového mléka

- 1-2 lžíce olivového oleje

- špetka muškátového oříšku

- sůl

- zelený pepř (mletý)

Doba přípravy:

30 minut

Postup:

Řapíkatý celer omyjeme nakrájíme na 1 cm veliké proužky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na 1cm kolečka. Na lžíci olivového oleje orestujeme cibulku nakrájenou nadrobno, po chvilce přidáme řapíkatý celer a mrkev. Je-li potřeba, můžeme ještě přidat lžíci olivového oleje a společně restujeme přibližně 5 minut.

Přidáme vývar a vodu, přivedeme k varu a vaříme do změknutí - přibližně 15 minut. Poté odebereme 1/3 zeleniny, kterou si dáme stranou. Zbytek polévky rozmixujeme tyčovým mixérem, nebo přelijeme do mixéru, přidáme kokosové mléko a vše důkladně rozmixujeme.

Rozmixovanou polévku vrátíme do hrnce a přidáme do ní zeleninu, kterou jsme si dali stranou. Polévku ochutíme muškátovým oříškem, osolíme. Nakonec do polévky přidáme mrkvové nudle a asi 1 minutu povaříme, aby trochu změkly.

Polévka z řapíkatého celeru

TIP: Čím více polévku rozmixujete, tím bude krémovější, jemnější a také chutnější.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení