Domácí nízko-sacharidová houska

Ingredience na 4 housky:

- 150g odtučněného tvarohu

- 100g bílého jogurtu - Skyr

- 2 vejce

- 3 lžíce vlákniny (Psyllium)

- 2 lžíce dýňových semínek

- 2 lžíce sezamu (bílý i černý)

- 2 lžíce chia semínek

- 1 lžíce lněného semínka

- 2 lžičky prášku do pečiva (ideálně vinný kámen)

Doba přípravy:

60 - 70 minut

Postup:

Do misky vložíme všechna semínka a další sypké ingredience. Vše důkladně promícháme.

Nízko sacharidové housky

Do vzniklé směsi přidáme tvaroh, jogurt, vejce a vytvoříme těsto, které necháme půl hodiny odpočinout. Lehce si navlhčíme ruce a vytvarujeme housky, které vložíme na plech s pečícím papírem. Housky ještě lehce posypeme sezamovým semínkem.

Nízko sacharidové housky

Pečeme v troubě předehřáté na 170°C po dobu 30 minut.

Nízko sacharidové housky

Po upečení housky vyndáme z trouby a necháme je vychladnout pod utěrkou. Budou tak vláčné a neztvrdnou.

Nízko sacharidové housky

TIP: Lněné semínko před přidáním do těsta rozdrťte, nebo nasekejte tyčovým mixérem. Jedině tak využijete omega-3 mastné kyseliny, které jsou velmi užitečné pro zdraví. Pokud ho nerozmělníte, pouze vámi projde a ničím vám neprospěje.

TIP: Nevíte, kde sehnat vlákninu? Skočte si do nejbližší lékárny, kde ji prodávají po 250g až 500g baleních.