Domácí nízko-sacharidová houska

Ingredience na 4 housky:

- 150g odtučněného tvarohu

- 100g bílého jogurtu - Skyr

- 2 vejce

- 3 lžíce vlákniny (Psyllium)

- 2 lžíce dýňových semínek

- 2 lžíce sezamu (bílý i černý)

- 2 lžíce chia semínek

- 1 lžíce lněného semínka

- 2 lžičky prášku do pečiva (ideálně vinný kámen)

Doba přípravy:

60 - 70 minut

Postup:

Do misky vložíme všechna semínka a další sypké ingredience. Vše důkladně promícháme.

Nízko sacharidové housky

Do vzniklé směsi přidáme tvaroh, jogurt, vejce a vytvoříme těsto, které necháme půl hodiny odpočinout. Lehce si navlhčíme ruce a vytvarujeme housky, které vložíme na plech s pečícím papírem. Housky ještě lehce posypeme sezamovým semínkem.

Nízko sacharidové housky

Pečeme v troubě předehřáté na 170°C po dobu 30 minut.

Nízko sacharidové housky

Po upečení housky vyndáme z trouby a necháme je vychladnout pod utěrkou. Budou tak vláčné a neztvrdnou.

Nízko sacharidové housky

TIP: Lněné semínko před přidáním do těsta rozdrťte, nebo nasekejte tyčovým mixérem. Jedině tak využijete omega-3 mastné kyseliny, které jsou velmi užitečné pro zdraví. Pokud ho nerozmělníte, pouze vámi projde a ničím vám neprospěje.

TIP: Nevíte, kde sehnat vlákninu? Skočte si do nejbližší lékárny, kde ji prodávají po 250g až 500g baleních.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení