Ingredience (5-6 porcí):
- celý květák
- 150g žampionů
- 150g špenátu
- 150g cukety
- 200g mozzarelly (light)
- 300g 20% tvrdý sýr (např. Boryna)
- 100g kukuřice
- 4 vejce
- petrželka
- sůl
- zelený pepř (mletý)
Doba přípravy:
60 minut
Postup:
V lehce osolené vodě vaříme květák po dobu přibližně 7minut. Uvařený květák scedíme a vychladíme. Dáme ho do misky a namačkáme. Květák přesypeme do utěrky a vymačkáme z něj vodu.
Mozzarellu (polovinu porce) vysušíme a nastrouháme nahrubo. Tvrdý sýr (200g) nastrouháme najemno. Nastrouhané sýry smícháme s květákem, přidáme vaječné bílky a vypracujeme těsto.
Připravené těsto rozprostřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme 8 minut při 170°C, potom těsto vyklopíne na druhý plech, aby bylo spodní stranou nahoru.
Těsto potřeme rozmixovanými drcenými rajčaty, které osolíme, opepříme, přidáme petrželku a dozdobíme žampiony a cuketou nakrájenými na plátky, kukuřicí a špenátem. Nakonec poklademe plátky mozzarelly a zbytek tvrdého sýru. Pečeme v troubě 20 minut při 180°C.
TIP: text