Květáková pizza s mozzarellou

Ingredience (5-6 porcí):

- celý květák

- 150g žampionů

- 150g špenátu

- 150g cukety

- 200g mozzarelly (light)

- 300g 20% tvrdý sýr (např. Boryna)

- 100g kukuřice

- 4 vejce

- petrželka

- sůl

- zelený pepř (mletý)

Doba přípravy:

60 minut

Postup:

V lehce osolené vodě vaříme květák po dobu přibližně 7minut. Uvařený květák scedíme a vychladíme. Dáme ho do misky a namačkáme. Květák přesypeme do utěrky a vymačkáme z něj vodu.

Mozzarellu (polovinu porce) vysušíme a nastrouháme nahrubo. Tvrdý sýr (200g) nastrouháme najemno. Nastrouhané sýry smícháme s květákem, přidáme vaječné bílky a vypracujeme těsto.

Připravené těsto rozprostřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme 8 minut při 170°C, potom těsto vyklopíne na druhý plech, aby bylo spodní stranou nahoru.

Těsto potřeme rozmixovanými drcenými rajčaty, které osolíme, opepříme, přidáme petrželku a dozdobíme žampiony a cuketou nakrájenými na plátky, kukuřicí a špenátem. Nakonec poklademe plátky mozzarelly a zbytek tvrdého sýru. Pečeme v troubě 20 minut při 180°C.

Květáková pizza

TIP: text