Květáková pizza s mozzarellou

Ingredience (5-6 porcí):

- celý květák

- 150g žampionů

- 150g špenátu

- 150g cukety

- 200g mozzarelly (light)

- 300g 20% tvrdý sýr (např. Boryna)

- 100g kukuřice

- 4 vejce

- petrželka

- sůl

- zelený pepř (mletý)

Doba přípravy:

60 minut

Postup:

V lehce osolené vodě vaříme květák po dobu přibližně 7minut. Uvařený květák scedíme a vychladíme. Dáme ho do misky a namačkáme. Květák přesypeme do utěrky a vymačkáme z něj vodu.

Mozzarellu (polovinu porce) vysušíme a nastrouháme nahrubo. Tvrdý sýr (200g) nastrouháme najemno. Nastrouhané sýry smícháme s květákem, přidáme vaječné bílky a vypracujeme těsto.

Připravené těsto rozprostřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme 8 minut při 170°C, potom těsto vyklopíne na druhý plech, aby bylo spodní stranou nahoru.

Těsto potřeme rozmixovanými drcenými rajčaty, které osolíme, opepříme, přidáme petrželku a dozdobíme žampiony a cuketou nakrájenými na plátky, kukuřicí a špenátem. Nakonec poklademe plátky mozzarelly a zbytek tvrdého sýru. Pečeme v troubě 20 minut při 180°C.

Květáková pizza

TIP: text

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení