Ingredience (1 porce):
- 150g krevet
- 150g zelených fazolek
- 0,5dl suchého bílého vína
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- citrón
- chilli
- sůl
- zelený pepř (mletý)
Doba přípravy:
30 minut
Postup:
Čerstvé krevety nejprve očistíme - z každé krevety odtrhneme hlavu a pomocí nože pomalu vytáhneme střívko. Poté krevety opláchneme studenou vodou a oloupeme její krunýř.
Očištěné krevety vložíme do vroucí osolené vody, kterou jsme lehce ochutili citronovou šťávou. Krevety vaříme přibližně 1,5 minuty. Poté krevety zprudka zchladíme ve studené vodě - ideálně s ledem, aby se dále již nevařily.
V osolené vodě vaříme zelené fazolky po dobu 7-8 minut.
Scezené krevety společně s česnekem nakrájeným na plátky orestujeme na rozpálené pánvi na lžíci olivového oleje, dle chuti opepříme. Krevety restujeme z každé strany přibližně 1 minutu. Poté zalijeme vínem, které necháme vyvařit.
Krevety vyndáme z pánve a místo nich do vzniklé šťávy přidáme uvařené scezené fazolky, které ve šťávě krátce orestujeme.
TIP: Krevety můžete během restování lehce okořenit pomocí chilli.