Krevety na víně

Ingredience (1 porce):

- 150g krevet

- 150g zelených fazolek

- 0,5dl suchého bílého vína

- 1 lžíce olivového oleje

- 1 stroužek česneku

- citrón

- chilli

- sůl

- zelený pepř (mletý)

Doba přípravy:

30 minut

Postup:

Čerstvé krevety nejprve očistíme - z každé krevety odtrhneme hlavu a pomocí nože pomalu vytáhneme střívko. Poté krevety opláchneme studenou vodou a oloupeme její krunýř.

Krevety na víněKrevety na víně

Očištěné krevety vložíme do vroucí osolené vody, kterou jsme lehce ochutili citronovou šťávou. Krevety vaříme přibližně 1,5 minuty. Poté krevety zprudka zchladíme ve studené vodě - ideálně s ledem, aby se dále již nevařily.

Krevety na víněKrevety na víně

V osolené vodě vaříme zelené fazolky po dobu 7-8 minut.

Scezené krevety společně s česnekem nakrájeným na plátky orestujeme na rozpálené pánvi na lžíci olivového oleje, dle chuti opepříme. Krevety restujeme z každé strany přibližně 1 minutu. Poté zalijeme vínem, které necháme vyvařit.

Krevety na víně

Krevety vyndáme z pánve a místo nich do vzniklé šťávy přidáme uvařené scezené fazolky, které ve šťávě krátce orestujeme.

Krevety na víně

TIP: Krevety můžete během restování lehce okořenit pomocí chilli.