Hovězí burger na špenátovém lůžku

Ingredience (2 porce):

- 300g mletého hovězího masa (nikoliv míchané, ale pouze hovězí)

- 300g špenátu

- 30g jarní cibulky

- 1 lžíce olivového oleje

- 1 lžička sojové omáčky

- 1 vaječný bílek (od 3. fáze může být celé vejce)

- chilli

- sůl

- zelený pepř (mletý)

Doba přípravy:

45 minut

Postup:

Do misky vložíme vychlazené mleté hovězí, do kterého přidáme nasekanou jarní cibulku, vaječný bílek, lžičku sojové omáčky a okořeníme solí, zeleným pepřem případně trochou chilli a zakápneme lžičkou olivového oleje. Směs důkladně promícháme a necháme odstát 30 minut odstát při pokojové teplotě.

Špenát opláchneme ve studené vodě a necháme ho lehce okapat.

Z hovězí směsi vytvoříme burgery (uvedené množství je na 2 porce) a do jejich středů uděláme důlek, protože maso během tepelné úpravy uprostřed vyběhne. Na rozpálenou pánev (ideálně se silným dnem) kápneme přibližně 1 lžičku olivového oleje, do kterého následně vložíme burgery. Po 1 minutě lehce stáhneme teplotu a pečeme další 2 minuty. Poté maso otočíme a stejným způsobem pečeme i z druhé strany. Masem na pánvi nikdy nehýbeme dřív, než se od pánve samo pustí.

Během pečení burgerů si lehce roztopíme druhou pánev, do které kápneme 1 lžičku olivového oleje. Přidáme opláchnuté špenátové listy, které okořeníme solí, pepřem a zlehka osmahneme.

Hovězí burger na špenátovém lůžku

TIP: Špenát můžete okořenit i špetkou granulovaného česneku. Od 3. fáze můžete do masové směsi přidat celé vajíčko, nejen bílek.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení