Šmakedýn s proteinovým chlebem | VERO diet

Experimentujete rádi? My také, a proto jsme se rozhodli vyzkoušet zajímavou kombinaci dvou super surovin, a to Šmakouna a kysaného zelí... Musím uznat, že jsem tomuto receptu moc nevěřila, ale výsledek mě příjemně překvapil a i krásně zahřál, což se může hodit v nadcházejících podzimních dnech. Tak experimentování zdar!

Přejeme dobrou chuť a krásné pondělí,

Alena & Aleš

 

Ingredience (2 porce):

- 2 plátky VERO celozrnný proteinový chléb

- 100g Šmakoun klasik

- 150-200g kysaného bílého zelí

- 2,5dcl vody

- 1,5dcl mandlového mléka

- 1 lžíce papriky (ideálně pálivé nebo zauzené)

- 1 lžíce olivového oleje

1 lžička čekankového sirupu

- 1 lžička drceného kmínu

- 1 lžička lahůdkového droždí

- 1 lžička chilli

- jarní cibulka

- granulovaný česnek

- koriandr či jiné bylinky na posypání

- sůl

- zelený pepř (mletý)

Doba přípravy:

25 minut

Postup:

Nakrájenou jarní cibulku zlehka orestujeme na lžíci olivového oleje. Přidáme na kostičky nakrájeného Šmakouna, papriku, kmín a lahůdkové droždí. Společně restujeme přibližně 5 minut, aby šmakoun trochu chytil kůrku.

Kysané zelí trochu pokrájíme, abychom neměli na talíři dlouhé kusy. Přidáme ho do směsi a společně restujeme přibližně 2 minuty. Podlejeme vodou, osolíme a opepříme. Přidáme granulovaný česnek a přiklopíme pokličkou. Stáhneme oheň a za občasného míchání necháme přibližně 15 minut dusit. Kdyby se nám voda hodně vyvařila, tak ještě lehce podlijeme.

Před koncem přidáme mandlové mléko a chilli a necháme ještě 5 minut povařit, aby se nám všechny chutě spojily. Kdyby byl výsledný pokrm hodně kyselý, přidáme lžičku čekankového sirupu.

Podáváme s plátkem VERO celozrnného proteinového chleba.

VERO proteinový chléb se Šmakedýnem