Experimentujete rádi? My také, a proto jsme se rozhodli vyzkoušet zajímavou kombinaci dvou super surovin, a to Šmakouna a kysaného zelí... Musím uznat, že jsem tomuto receptu moc nevěřila, ale výsledek mě příjemně překvapil a i krásně zahřál, což se může hodit v nadcházejících podzimních dnech. Tak experimentování zdar!
Přejeme dobrou chuť a krásné pondělí,
Alena & Aleš
Ingredience (2 porce):
- 2 plátky VERO celozrnný proteinový chléb
- 150-200g kysaného bílého zelí
- 2,5dcl vody
- 1,5dcl mandlového mléka
- 1 lžíce papriky (ideálně pálivé nebo zauzené)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička lahůdkového droždí
- 1 lžička chilli
- jarní cibulka
- granulovaný česnek
- koriandr či jiné bylinky na posypání
- sůl
- zelený pepř (mletý)
Doba přípravy:
25 minut
Postup:
Nakrájenou jarní cibulku zlehka orestujeme na lžíci olivového oleje. Přidáme na kostičky nakrájeného Šmakouna, papriku, kmín a lahůdkové droždí. Společně restujeme přibližně 5 minut, aby šmakoun trochu chytil kůrku.
Kysané zelí trochu pokrájíme, abychom neměli na talíři dlouhé kusy. Přidáme ho do směsi a společně restujeme přibližně 2 minuty. Podlejeme vodou, osolíme a opepříme. Přidáme granulovaný česnek a přiklopíme pokličkou. Stáhneme oheň a za občasného míchání necháme přibližně 15 minut dusit. Kdyby se nám voda hodně vyvařila, tak ještě lehce podlijeme.
Před koncem přidáme mandlové mléko a chilli a necháme ještě 5 minut povařit, aby se nám všechny chutě spojily. Kdyby byl výsledný pokrm hodně kyselý, přidáme lžičku čekankového sirupu.
Podáváme s plátkem VERO celozrnného proteinového chleba.