Hříbkové muffiny

Přeji vám krásné pondělní ráno!

Houbová sezóna je stále v plném proudu, tak si pojďme představit další recept z hub, tentokrát v rámci "normální svačiny". Pokud vaříte pro celou rodinu, tento recept bude určitě brzy patřit mezi vaše oblíbené. S VERO dietou si tyto hříbkové muffiny můžete dopřát od 2. fáze a při vynechání žloutku již od 1. fáze. 

Přeji vám hubnutí s chutí a mějte se fajn,

Alena

 

Ingredience (1 porce - "normální" jídlo):

- 1 větší hříbek, případně jiné houby

- 150 g cukety

- 1/2 bílé papriky

- 1 jarní cibulka

- 1 lžička sušeného droždí

- 1 celé vejce

- 2 vaječné bílky

- 1 lžička granulovaného česneku

- kmín

- olivový olej

- hrst koriandru, případně jiné bylinky

- sůl

- pepř (mletý)

Doba přípravy:

30 minut

Postup:

Cuketu opláchneme, osušíme a nahrubo nastrouháme. Poté ji posolíme a necháme ji chvilku "vyplakat". Mezitím si rozpálíme pánev a na olivovém oleji osmahneme nasekanou jarní cibulku společně s jemně nakrájenou bílou paprikou, ochutíme houbovým kořením a kmínem. Přibližně po 2 minutách lehce poprášíme sušeným droždím a další 2 minuty společně restujeme.

Hříbkové muffiny - keto recept

Z cukety vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme na pánev, restujeme dalších 5 minut. Takto připravenou směs necháme vychladnout.

Vyšleháme si 3 vaječné bílky a opatrně je přidáváme do vychlazené směsi. Od 2. fáze je možné přidat i 1 vaječný žloutek. Připravenou směs nandáme do formiček na muffiny a pečeme v troubě předehřáté na 150°C přibližně 15 minut. Před podáváním můžeme dozdobit nasekaným koriandrem.

Hříbkové muffiny - keto recept