Něco na zahřátí - Chilli con carne à la VERO

Přeji vám krásné pondělí!

Ačkoli si s námi lednové počasí zahrává, tak má venku začít pěkně přituhovat. A proto jsme si pro vás připravili recept na zahřátí.

Recept obsahuje dvě porce a tím pádem také dvojitou dávku bílkovin (1 porce VERO těstovin a 100g Šmakouna). K plotně se tedy postavíte pouze jednou, ale naše Chilli con carne vás zahřeje hned dvakrát.

Přeji vám hubnutí s chutí a mějte se fajn,

Alena

 

Ingredience (2 porce, tj. 1 VERO jídlo a 1 "normální" jídlo):

- VERO těstoviny (1 porce)

100g Šmakoun klasik

- 100g zelených fazolek

- 1/2 kedlubny

- jarní cibulka

- granulovaný česneku

- hrst koriandru nebo jiných čerstvých bylinek

- cherry rajčata (od 2. fáze)

- olivový olej

- pálivá paprika (koření)

- chilli papričky (čerstvé nebo sušené)

- sůl

- pepř (mletý)

Doba přípravy:

25 minut

Postup:

Jarní cibulku nakrájíme nadrobno a zprudka osmahneme na trošce olivového oleje, zaprášíme pálivou paprikou, přidáme chilli papričky a Šmakouna pokrájeného na kostičky. Společně restujeme cca 5 minut.

Mezitím si spaříme fazolky, které nakrájíme na menší kousky a nahrubo nastrouháme kedlubnu. Přidáme ke směsi s společně restujeme dalších 5 minut. Kdyby se vám to chytalo, stačí lehce potlít vodou. Poté stáhneme z ohně a přidáme hrst nasekaného koriandru případně jiných bylinek a máme hotovo.

Chilli con carne s proteinovými těstovinami VERO

1 porci VERO těstovin uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a přidáme do připravené směsi. Nakonec můžeme dozdobit špetkou parmezánu.

TIP (od 2. fáze): od 2. fáze můžeme přidat ještě 5 kusů cherry rajčat, která si spaříme, poté rozmačkáme a vmícháme do směsi.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení