Ingredience (2 porce):
- 250-300g kapří filety bez kůže
- VERO nugety s kuřecí příchutí
- 150g celeru
- 1 střední cuketa
- 2 vajíčka (v 1. fázi pouze bílek)
- 8 ředkviček
- 4 polévkové lžíce kokosové zakysané smetany (lze koupit například v LIDLu)
- 1 lžička lahůdkového droždí
- sůl
- pepř
- kmín
- koření na ryby
- citron
- bazalka
- kopr
Doba přípravy:
40 minut
Příprava kapra:
Filet z kapra pokapeme citronem, osolíme, opepříme a lehce posypeme kořením na ryby. Takto necháme chvilku marinovat a zatím se pustíme do přípravy salátu.
V misce smícháme VERO nugety s lahůdkovým droždím. Kapra ve směsi obalíme.
Tip: kdyby nechtěla směs na rybě držet, zlehka filety potřeme kokosovou zakysanou smetanou.
Obaleného kapra dáme do trouby předehřáté na 180°C přibližně na 15-20min.
Příprava salátu:
Vajíčko uvaříme natvrdo a necháme ho vychladnout. Polovinu cukety a celer nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme Ghí a do zlatova restujeme cuketu s celerem - přiližně 5 minut.
Tip: zeleninu nesolte, pustila by šťávu a neorestovala by se dokřupava.
Ředkvičku nakrájíme na tenká kolečka, zbytek cukety a také vajíčko (v 1. fázi pouze bílek) nakrájíme na kostičky - cuketu je lepší krájet na malé kostičky. Společně s restovanou cuketou a celerem vše smícháme v míse. Osolíme, opepříme, zakápneme lehce citronem a promícháme s kokosovou zakysanou smetanou.
Nakonec do salátu dle chuti přidáme nasekaný kopr a bazalku.
Přejeme vám dobrou chuť a krásné chvíle s vašimi nejbližšími!